DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicinām pieteikt iniciatīvas līdzdalības budžetam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valmieras novada pašvaldības līdzdalības budžets ir jauna iespēja, kā tiešā veidā noteikt daļas no pašvaldības budžeta izlietošanu novada infrastruktūras attīstībai. Laikā no 25.jūlija līdz 18.septembrim pašvaldībā tiks gaidīti līdzdalības budžeta projektu pieteikumi, daļa no kuriem tiks nodoti publiskajai balsošanai par to ieviešanas nozīmīgumu kopējam sabiedrības labumam. 

Lai sniegtu atbalstu sekmīgākai projekta pieteikuma sagatavošanai, pašvaldība 15.augustā plkst.17.00 rīkos tiešsaistes semināru “Līdzdalības budžets: soli, pa solim”. Informācija par semināru būs publicēta pašvaldības mājaslapas norišu kalendārā.

Valmieras novada 2022.gada līdzdalības budžeta projekts būs 10 000 – 30 000 EUR vērts infrastruktūras attīstības projekts,

  • kura realizēšanas vieta ir sabiedrībai pieejama publiska ārtelpa – pašvaldībai piederošs nekustamais īpašums;
  • kas paredz infrastruktūras uzlabošanu vai jaunas infrastruktūras attīstību ar paliekošu un sabiedriski nozīmīgu vērtību;
  • kurā uzlabotās vai attīstītās infrastruktūras ikgadējās uzturēšanas izmaksas nepārsniedz 10% gadā no kopējā attiecīgā projekta budžeta;
  • un kura realizācija ir paredzēta pilnā apjomā, proti, projektam noslēdzoties, tas ir pilnībā pabeigts un to nav paredzēts īstenot vairākās kārtās.

Projekta pieteikumu dalībai konkursā var iesniegt 10 cilvēku grupa, kuri sasnieguši vismaz 16 gadu vecumu, kā arī reģistrēta biedrība vai nodibinājums.

Līdzdalības budžeta konkursa nolikums un plašāka informācija par projekta apstiprināšanas gaitu un plānoto ieviešanu pieejams pašvaldības mājaslapas www.valmierasnovads.lv sadaļā “Sabiedrība” – “Sabiedrības līdzdalība”.

Plašākai informācijai aicinām sazināties ar Valmieras novada pašvaldības Attīstības pārvaldes Attīstības nodaļas vadītājas vietnieci, attīstības plānotāju Līgu Bieziņu pa tālruni 26495997 vai e-pastā liga.biezina@valmierasnovads.lv.

Nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami www.valmierasnovads.lv sadaļā Sabiedrības līdzdalība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI