DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

LVM izsludina atklātu konkursu mežkopības darbu veikšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai nodrošinātu savlaicīgu un kvalitatīvu mežu kopšanu un atjaunošanu, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludina atklātu konkursu meža stādīšanas, jaunaudžu kopšanas, agrotehniskās kopšanas un atjaunoto platību aizsardzības darbu veikšanai 2022.–2025. gadam, slēdzot vispārīgo vienošanos. Konkursā aicināti piedalīties darbu veicēji ar mežkopības darbu pieredzi vai bez tās. Piedāvājumi jāiesniedz elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS) līdz 25. jūlija plkst. 12.00.

Konkursa priekšmets sadalīts 48 iepirkuma daļās ar kopējo darba platību 108 tūkstoši ha. Konkursa priekšmets ir sešu mežsaimniecībai raksturīgu pakalpojumu sniegšana visos LVM reģionos: stādīšana, papildināšana, agrotehniskā kopšana, jaunaudžu kopšana, atjaunoto platību aizsardzība un jaunaudžu stumbru aizsardzība.

 IEPIRKUMA DOKUMENTI (EIS)

LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs skaidro, kas ir vispārīgā vienošanās izsludinātajā konkursā: “Ja arī šodien var šķist, ka nav ne resursa, ne laika, ne vēlmes veikt šos darbus, tomēr iespējams, pēc dažiem gadiem situācija mainīsies un šodienas izdarīta izvēle, piesakoties atklātajā konkursā, būs bijusi pareiza un jums izdevīga. Konkursa rezultātā vispārīgā vienošanās tiks slēgta uz 4 gadiem un visus turpmākos četrus gadus būs iespēja veikt darbus, ja tie būs saistoši darbu veicējam un nepieciešami LVM.

Ja LVM radīsies vajadzība, tad pirms konkrētu darbu veikšanas, visi interesenti, ar kuriem būs noslēgta vispārīgā vienošanās par konkrēto darba veidu konkrētajā reģionā, tiks aicināti pieteikties darbiem. Ja pretendentu piedāvātā cena būs saimnieciski visizdevīgākā – tiks slēgts līgums.”

Papildu informācija: Iepirkumu un līgumu vadītāja Arnita Melnace 26387342, a.melnace@lvm.lv

Pateicoties meža kopšanas darbiem, LVM reģionos rada papildus darba iespējas vietējiem iedzīvotājiem. Tie ir gan sezonāli darbi, kurus darba veicējs var organizēt paralēli savam ikdienas darbam, gan dažādi pastāvīgi darbi.

Augšanas apstākļiem piemērotākās audzes veidošanai nepieciešams veikt precīzu plānošanu un secīgu darbu izpildi. Atbilstoši augšanas apstākļiem tiek iestādīta atbilstoša koku suga un veikta kopšana atbilstoši valdošās koku sugas vidējam koku augstumam. Laicīgi veikta jaunaudžu kopšana samazina risku pret vēja, sniega un kukaiņu iespējamiem bojājumiem.

Dzīvnieki, kas ir sastopami Latvijas mežos, par barību izmanto jaunos kociņus, lai izvairītos no iespējamiem bojājumiem ir nepieciešams izmantot dažādus aizsardzības līdzekļus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI