DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VUGD piedalīsies SIA “Neste Latvija” civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācībās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 11. jūlijā, plkst. 10.00 SIA “Neste Latvija” Laivinieku ielā 5, Rīgā notiks vietējā līmeņa praktiskās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācības.

Mācību mērķis pārbaudīt iesaistīto mācību dalībnieku koordinētu rīcību civilās aizsardzības sistēmas uzdevumu izpildē, tajā skaitā pārbaudīt objekta civilās plāna un ārpus objekta civilās aizsardzības plāna darbību. Pārbaudīt pieejamo komunikāciju, apziņošanas algoritmu efektivitāti, kā arī spēju novērtēt situāciju un pieņemt lēmumus.

Mācībās tiks inscenēta situācija, kurā notiek benzīna noplūde, tam iztvaikojot rodas toksiska un sprādzienbīstama vide. Ņemot vērā faktiskos meteoroloģiskus apstākļus, radīsies apdraudējums ārpus objekta teritorijas. Tiks inscenēta situācija, ka notiks pasākumi sabiedriskās kartības uzturēšanai un ceļu satiksmes pārvirzīšanai ārpus iespējamās riska zonas, lai nepieļaut cilvēku un transportlīdzekļu iekļūšanu bīstamo faktoru ietekmes zonā.

Praktiskajās mācībās uzņēmuma teritorijā piedalīsies nodarbinātie no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas, Pašvaldības policijas, Valsts vides dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Rīgas brīvostas policijas un Neste Latvijas darbinieki un pārstāvji.

Mācību rīkotāji aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbs uzņēmuma teritorijā, un atvainojas par iespējamo satraukumu un operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem SIA “Neste Latvija” Laivinieku ielā 5, Rīgā apkārtnē!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI