DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts 15.jūlijā rīko pastkaršu sūtīšanas entuziastu tikšanos – būs īpaša pastmarka un pastkarte

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Latvijas Pasts radošā gaisotnē organizē Latvijas pastkaršu sūtītāju un starptautiskās Postcrossing kustības dalībnieku tikšanos, plānojot iepazīstināt ar uzņēmuma aktualitātēm un pazīstamo latviešu mākslinieci un bērnu grāmatu ilustratori Anitu Paegli, kura veidojusi dizainu arī vairākām Latvijas Pasta izdotajām pastmarkām. No Latvijas Pasta puses tikšanās laikā tiks prezentēta īpaši pasākumam veidota personalizētā pastmarka un pastkarte. Kā ierasts, postkroseri varēs nosūtīt pastkartes kādam vēstuļu draugam visā pasaulē. Pasākums notiks 2022.gada 15.jūlijā plkst.15 Latvijas Pasta galvenajā ēkā Ziemeļu ielā 10, lidostā Rīga, Mārupes novadā.

Popularizējot pastkaršu sūtīšanu un tās mūsdienu tendences, kā arī iepazīstinot ar aktualitātēm Latvijas Pasta darbībā, pēc neliela pārtraukuma Covid-19 pandēmijas dēļ tiek organizēta tradicionālā pastkaršu sūtīšanas entuziastu un globālās kustības Postcrossing dalībnieku tikšanās.

Pastkaršu sūtītāju tikšanās notiks radošā gaisotnē, aicinot piedalīties ikvienu, kam patīk sūtīt un saņemt pastkartes no visas pasaules. Latvijas Pasts ir sarūpējis īpaša dizaina pastkarti un personalizēto pastmarku, kuru ikviens dalībnieks varēs nosūtīt kādam vēstuļu draugam. Tikšanās laikā savā daiļrades pieredzē dalīsies pazīstamā bērnu grāmatu ilustratore Anita Paegle, kura ir arī vairāku Latvijas Pasta pastmarku dizaina autore.

Dalība starptautiskajā kustībā Postcrossing var padarīt interesantāku ikdienu, jo, izmantojot internetu, ikviens projekta dalībnieks var saņemt un nosūtīt taustāmas pastkartes no un uz dažādām pasaules vietām. Reģistrējoties interneta vietnē www.postcrossing.com un saņemot nezināma adresāta pasta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. To izdarot, sūtītājs var būt pārliecināts, ka arī pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo pavisam citā pasaules malā. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.

Starptautiskajā Postcrossing kustībā piedalās vairāk nekā 802 600 cilvēku no vairāk nekā 200 pasaules valstīm. Arī Latvijas iedzīvotāji ir aktīvi postkroseri – viņu skaits šobrīd pārsniedz 3000 dalībnieku, kas nosūtījuši ap 362 000 pastkaršu, tādējādi Latvija ierindojas 28.vietā pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita.

Pastkaršu sūtītāju entuziasti un globālās Postcrossing kustības dalībnieki Latvijas Pastā tiek pulcēti kopš 2011.gada. Arī Latvijas Pasts kopš 2010.gada ir Postcrossing kustības dalībnieks – daļu no mūsu saņemtajām pastkartēm iespējams aplūkot šeit.

Pastkaršu sūtītāju entuziasti par dalību pasākumā aicināti atsūtīt pieteikumu, rakstot uz e-pasta adresi: pr@pasts.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI