DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

“Drošajā teltī” sarunu festivālā “Lampa” diskutēs par Latvijas aizsardzības aktualitātēm un gatavību krīzēm

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šodienas līdz 2. jūlijam aizsardzības nozares vadība un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji piedalīsies sarunu festivālā “Lampa” Cēsīs, kurā Aizsardzības ministrijas “Drošajā teltī” notiks diskusijas par Latvijas aizsardzības aktualitātēm, valsts pārvaldes un iedzīvotāju gatavību krīzes situācijām, kā arī militārās industrijas attīstību.

Šodien plkst. 18 aktivitātes “Drošajā teltī” tiks atklātas ar diskusiju “Vai Latvijā esam drošībā?” kurā piedalīsies aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas profesore Dr. Žaneta Ozoliņa, žurnāla “IR” galvenā redaktore Nellija Ločmele, kā arī Austrumeiropas politikas centra valdes loceklis Mārcis Balodis. Diskusiju vadīs Latvijas Radio ārzemju ziņu korespondents Uģis Lībietis.

Savukārt festivāla pirmās dienas noslēdzošajā diskusijā par iedzīvotāju gatavību krīzes situācijām “Latvijas Radio” žurnālista Aida Tomsona vadībā diskutēs Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece, iekšlietu ministrs Kristaps Eklons, Siguldas novada pašvaldības vadītājs Uģis Mitrevics un Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga

2. jūlijā no plkst.12 festivāla apmeklētāji varēs vērot Militārās policijas kinologu paraugdemonstrējumu “Suņi dienestā – karavīru sabiedrotie”. Savukārt plkst.13 aģentūras “Mediju tilts” direktors Filips Rajevskis vadīs sarunu “Kāpēc viens nav karotājs?”, kurā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolas komandieris pulkvežleitnants Raimonds Kublickis, Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Gunārs Kauliņš, Banku augstskolas bakalaura studiju programmas "Risku vadības un apdrošināšana" direktors un lektors Māris Krastiņš un “Latvijas Radio” ziņu redaktore Solveiga Leitlande.

Plkst. 14.30 kopā ar žurnālistiem Inu Strazdiņu un Gintu Amoliņu, kuri ir plaši atspoguļojuši Krievijas iebrukumu Ukrainā, par gūtajām mācībām un atziņām runās Nacionālo bruņoto spēku galvenais psihologs atvaļinātais majors Vilnis Čerņavskis, NATO Stratēģiskās komunikācijas un izcilības centra pētniece Nika Aleksejeva, kā arī teologs, lektors, grāmatu autors un mācītājs Indulis Paičs.

Savukārt plkst.16 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš vadīs diskusiju par pašmāju militārās industrijas nozīmi Latvijas aizsardzībā. Sarunā piedalīsies Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos un Sauszemes komponenta priekšnieka pienākumu izpildītājs Didzis Nestro, uzņēmuma “Patria Latvia” izpilddirektors Uģis Romanovs, pilsētplānotājs un biedrības “Vefresh Rīga” izpilddirektors Viesturs Celmiņš un Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra direktore, Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.lv” valdes locekle Liene Briede.

Festivāla noslēgumā plkst.17.30 paredzēta saruna par izšķirošākajiem notikumiem Latvijas vēsturē. Tajā piedalīsies Latvijas Kara muzeja direktora pienākumu izpildītājs. Juris Ciganovs, vēsturnieks un grāmatu autors Valdis Klišāns, Okupācijas muzeja direktore Solvita Vība, kā arī Vidzemes Augstskolas vadošais pētnieks, vēsturnieks Gatis Krūmiņš. Diskusiju vadīs Latvijas Kara muzeja izglītojošā darba nodaļas vadītājs Mārtiņš Mitenbergs

Daļu no “Drošās telts” diskusijām būs iespējams vērot Nacionālo bruņoto spēku kontā sociālajā tīklā “Facebook”.

Sarunu festivāls “Lampa” ir ikgadējs brīvdabas pasākums, kura mērķis ir mudināt Latvijas iedzīvotājus aktīvi iesaistīties sabiedriskajos un politiskajos procesos, piedāvājot atvērtu diskusiju ar dažādiem viedokļu līderiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI