DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK aicina uzņēmējus pieteikties Pasaules Uzņēmējdarbības kausam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), kā pasākuma partneris, aicina Latvijas uzņēmējus pieteikties Pasaules Uzņēmējdarbības kausam (Entrepreneurship World Cup), kas Latvijā norisinās jau otro gadu. Dalībniekiem ir iespēja konkurēt uz vienu no piecām vietām Latvijas nacionālajā finālā un tālāk cīnīties par vietu globālajā finālā.

Jau otro reizi Latvijā norisinās Pasaules Uzņēmējdarbības kauss, kas ir lieliska iespēja uzņēmumiem gūt pieredzi, atpazīstamību un uzvarētājam arī vērtīgas un uzņēmuma izaugsmi veicinošas balvas. Pasaules uzņēmējdarbības kausa mērķis ir sekmēt uzņēmumu konkurētspēju globālā tirgū, kā arī vairot to atpazīstamību. Galvenie uzņēmuma izvērtēšanas kritēriji ir produkts un tā potenciāls, biznesa modelis un komanda.

Dalībai Pasaules Uzņēmējdarbības kausā aicināti pieteikties Latvijas uzņēmumi, kas atbilst šādiem kritērijiem – uzņēmums ir reģistrēts Latvijā, dibināts pēdējo 7 gadu laikā (sākot no 2016. gada ieskaitot) un tā apgrozījums nepārsniedz 5 miljonus eiro. Pieteikšanās nacionālajam finālam norisinās līdz 10. jūlija plkst. 23.59. Latvijas nacionālā fināla uzvarētajam būs iespēja cīnīties tālāk par vietu globālajā finālā, kas sniedz iespēju pārstāvēt Latviju starptautiski un gūt atpazīstamību pasaulē. Kopējais balvu fonds mērāms viena miljona ASV dolāru apmērā, tāpat arī dalībniekiem būs pieejamas investīciju iespējas un atbalsts.

LTRK valdes loceklis, šogad arī nacionālā fināla žūrijas loceklis, Jānis Lielpēteris stāsta: “Esmu gandarīts, ka labākajiem Latvijas jaunajiem uzņēmējiem jau otro gadu ir iespēja piedalīties Pasaules uzņēmējdarbības kausā, savas uzņēmējdarbības idejas aizstāvot sīvā visas pasaules uzņēmumu konkurencē. Tāpat ir prieks, ka Swedbank ir uzņēmies organizēt nacionālo finālu sadarbībā ar LTRK, tādā veidā tikai vēlreiz apliecinot uzņēmējdarbības nozīmību kopējā sabiedrības labklājības celšanā. Ir svarīgi, lai inovatīvi Latvijas uzņēmumi var pierādīt savu uzņēmumu konkurētspēju, kā arī demonstrēt pasaules līmenī atzīstamus biznesa rezultātus.”

Pagājušajā gadā Latvijas uzņēmums HyMet.eu. iekļuva Pasaules Uzņēmējdarbības kausa TOP25 uzņēmumu skaitā,  iegūstot iespēju savu biznesa ideju pārstāvēt lielajā finālā kopā ar citiem pasaules labākajiem uzņēmumiem.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausu Latvijā organizē Swedbank sadarbībā ar LTRK, reģistrācija dalībai https://www.genglobal.org/ewc/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI