DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš tiekas ar Minesotas gubernatoru, Ukraiņu biedrību un atklāj biznesa forumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 29. jūnijā, uzsākot darba vizīti ASV, Sentpolā, Minesotas štata galvaspilsētā, tikās ar Minesotas štata gubernatoru Timu Valcu (Tim Walz) un Minesotas ukraiņu biedrību, kā arī atklāja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkoto Biznesa forumu.

Ministru prezidents ar Minesotas gubernatoru Timu Valcu tikšanās laikā pārrunāja ģeopolitisko un drošības situāciju Eiropā un pasaulē pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā. Tāpat K. Kariņš ar T. Valcu pārrunāja Latvijas un ASV sadarbību ekonomikas, kultūras un drošības jomā. Ministru prezidents izteica pateicību par ASV ieguldījumu Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā, kā arī par viesmīlību, uzņemot Sentpolā Vispārējo Latviešu dziesmu un deju svētkus – Minesotas štatā svētku norises laiks no 29. jūnija līdz 3. jūlijam pasludināts par latviešu dziesmu un deju svētku dienām. Ministru prezidents uzaicināja gubernatoru ar uzņēmēju delegāciju apmeklēt Latviju.

Dienas turpinājumā Ministru prezidents atklāja LIAA rīkoto Biznesa forumu, kurā uzņēmējiem ASV bija iespēja saņemt informāciju par  investīcijas un sadarbības iespējām ar Latviju. Foruma atklāšanā Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvija ar tās skaisto dabu, bagāto kultūru,  izglītoto sabiedrību un dinamisko ekonomiku ir atvērta jaunām investīcijām, īpaši augsto tehnoloģiju jomā.

"Latvijas tautsaimniecība daudziem asociējas ar tādām tradicionālām nozarēm kā kokrūpniecību, pārtikas ražošanu vai  kultūras jomu, kuras pārstāvji uzstājas uz labākajām pasaules skatuvēm. Šis nozares Latvijā patiešām ir spēcīgas. Taču Latvijas ekonomikas stāsts pēdējos gados ir piedzīvojis būtisku transformāciju -  šodien mūsu ekonomikas priekšplānā ir izvirzījušies augsto tehnoloģiju uzņēmumi ar augstu pievienoto vērtību, kas ir pasaules līderi savā darbības jomā un kurā redzam lieliskas sadarbības perspektīvas ar ASV uzņēmumiem," atklāšanas uzrunā norādīja K. Kariņš.

Tiekoties ar Minesotas Ukraiņu biedrību, K. Kariņš uzsvēra senās draudzības un sadarbības saites starp latviešu un ukraiņu kopienām ASV, kas kļuvušas īpaši spēcīgākas pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā, abām kopienām organizējot palīdzības sniegšanu Ukrainai. Ministru prezidents pateicās biedrības pārstāvjiem par sirsnīgo tikšanos un vēlēja sekmes ukraiņu diasporas stiprināšanā.

Vizītes turpinājumā ceturtdien, 30. jūnijā, Ministru prezidents piedalīsies Vispārējo Latviešu dziesmu un deju svētku atklāšanas ceremonijā, kuras laikā plānota arī K. Kariņa uzruna svētku dalībniekiem.

Savukārt piektdien, 1. jūlijā, Ministru prezidents dosies uz Lansingu Mičiganas štatā, lai tiktos ar Mičiganas Nacionālās gvardes militāro vadību un pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas, kā arī iepazītos ar kareivju apmācības procesu. Kopš 1993. gada Mičiganas Nacionālā gvarde ir ciešs Nacionālo bruņoto spēku partneris. Mičiganas Nacionālā gvarde un Latvijas armija sadarbojas militārās jomas speciālistu sagatavošanā un regulāri piedalās kopīgās militārās mācībās.

Vizītes noslēgumu Ministru prezidents aizvadīs Sentpolā, kur piedalīsies Vispārējo Latviešu dziesmu un deju svētku pasākumos un teiks uzrunu svētku noslēgumā. K. Kariņam darba vizītes laikā plānotas intervijas ASV un starptautiskiem masu medijiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI