DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Iecavā tiks atklāta vides izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā” un noritēs tikšanās ar iedzīvotājiem par “Rail Baltica” projekta īstenošanu Latvijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits un Iecavas apvienības pārvaldes vadītājs Normunds Vāvers piektdien, 1. jūlijā plkst. 15:00 atklās ceļojošo vides izstādi “Ar vienu vilcienu rītdienā” un tiksies ar iedzīvotājiem Iecavas Kultūras namā.

Iecavas iedzīvotājiem būs iespēja tikties ar satiksmes ministru un “Rail Baltica” projekta ieviesējiem Latvijā, un uzdot jautājumus par jaunās dzelzceļa līnijas projektēšanas gaitu, nākamajā gadā plānoto pamattrases būvniecību ārpus Rīgas, Iecavas infrastruktūras apkopes punktu un reģionālo dzelzceļa staciju, kā arī citiem interesējošiem tematiem.

Tikšanās-diskusijas laikā paredzēts iepazīstināt klātesošos ar prezentāciju “Rail Baltica Iecavā: ekonomiskās attīstības un reģionālās mobilitātes iespējas”, ko sniegs “Rail Baltica” projekta attīstītājs Latvijā – SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas”.  

Iedzīvotāji jautājumus var iesūtīt arī iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: info@railbaltica.org.

Izstādes atklāšana un tai sekojošā tikšanas ar iedzīvotājiem Kultūras namā plānota no plkst. 15.00 līdz plkst.16.30 Rīgas ielā 18, Iecavā.

Informācija par izstādi

Izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā” radīta ar mērķi plašāk iepazīstināt iedzīvotājus ar topošo Rail Baltica dzelzceļa līniju – staciju atrašanās vietām, ātrvilciena izskatu un to, cik ātri ar jaunajiem vilcieniem varēs pārvietoties ikdienas braucienos pa Latviju vai ceļojot uz Eiropu.

Iecavā izstāde būs aplūkojama līdz 13. jūlijam. Pēc pieturvietas Iecavā izstāde ceļos uz Tūju, kā arī citām novadu pašvaldībām, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Izstādes ceļojums pa novadu pašvaldībām Latvijā turpināsies līdz oktobra beigām. Noslēgumā izstāde tiks nodota Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam, turpmākai ekspozīcijai muzeja āra teritorijā.

Izstāde tapusi ar Eiropas Savienības Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta atbalstu un sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI