DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs Polijas diplomātiem uzsver ciešās sadarbības nozīmi sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 22. jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs darba vizītē Polijā kā goda viesis piedalījās ikgadējā Polijas vēstnieku sanāksmē, kā arī tikās ar Polijas ārlietu ministru Zbigņevu Rau (Zbigniew Rau). 

Uzrunājot Polijas vēstniekus, E. Rinkēvičs pateicās par ciešo Latvijas un Polijas diplomātu sadarbību, sniedzot politisko, militāro un humāno atbalstu Ukrainai. Ārlietu ministrs sacīja: “Mēs – Latvija un Polija – esam vienas no tām valstīm, kas visskaudrāk apzinās Krievijas kara cenu. No Krievijas sakāves Ukrainā ir atkarīgs ilgtspējīgs miers un stabilitāte Eiropā. Mums kopīgi jāturpina politiskais un diplomātiskais spiediens pret Krieviju un jāsniedz viss iespējamais atbalsts Ukrainai.” Ministrs arī akcentēja Latvijas un Polijas vienoto izpratni par drošības situāciju reģionā un augstu novērtēja abu valstu diplomātu darbu, lai panāktu NATO spēku pastāvīgas klātbūtnes stiprināšanu alianses austrumu flangā. 

Sarunā ar Polijas ārlietu ministru tika apspriesta gatavošanās NATO samitam Madridē, uzsverot, ka tajā pieņemtajiem lēmumiem jāatspoguļo jaunā realitāte drošības vidē. Ārlietu ministri arī pārrunāja atbalsta sniegšanu Ukrainas atjaunošanas procesā un sankciju pret Krieviju pastiprināšanu.

Polijas vēstnieku sanāksme notiek Varšavā no 20. līdz 24. jūnijam. Tajā piedalās ap 200 Polijas diplomātu  vēstnieki, pastāvīgie pārstāvji, starptautisko organizāciju struktūrvienību vadītāji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI