DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabeigta izmeklēšana lietā par šaujamieroča un munīcijas iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki četru mēnešu laikā ir pabeiguši izmeklēšanu kriminālprocesā saistībā ar šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas, iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas, kas tika konstatēts šā gada februāra beigās Rīgā Ziemeļu administratīvajā teritorijā. Kriminālprocess šā gada 16. jūnijā nodots kriminālvajāšanas uzsākšanai Rīgas Ziemeļu prokuratūrai. Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Šā gada 23. februārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu  iecirknis saņēma izsaukumu uz kādu adresi Rīgā, Vēžu ielā, kur kādas mājas kāpņutelpā lifta šahtā bija atrasts maiss, kurā atradās revolverim līdzīgs priekšmets, kā arī šaujamieroču munīcija. Par iepriekš minēto noziedzīgo nodarījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas. 

Turpinot izmeklēšanu un veicot apjomīgu operatīvo darbu un speciālās izmeklēšanas darbības, likumsargiem izdevās noskaidrot iespējamo vainīgo personu – tas bija kāds Gruzijas Republikas pilsonis, kurš Latvijas Republikas teritorijā uzturējās bez attiecīgas atļaujas, slēpa savu identitāti un izmantoja viltotus dokumentus. Tāpat likumsargi noskaidroja, ka vīrietis ir izsludināts starptautiskajā meklēšanā Gruzijas Republikā un Itālijas Republikā. 

Izmeklēšanas laikā, veicot sankcionētu kratīšanu aizdomās turētās personas dzīvesvietā, likumsargi aizturēja 1983. gadā dzimušu vīrieti, pie kura atrada lielas enerģijas pneimatisko ieroci, viltotus dokumentus, kā arī psihotropās vielas.

Kriminālprocess papildus tika kvalificēts pēc Krimināllikuma 275. panta otrās daļas – par viltota dokumenta izmantošanu, personu grupā ar pirmstiesas nenoskaidrotu peronu, pēc Krimināllikuma 281. panta otrās daļas – par identitātes slēpšanu, pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par psihotropo vielu glabāšanu un pēc Krimināllikuma 233. pantu otrās daļas – par pneimatiskā ieroča glabāšanu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI