DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstnieks Juris Poikāns akreditēts Rumānijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 27. maijā Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Juris Poikāns iesniedza akreditācijas vēstuli Rumānijas Ārlietu ministrijā. 

Vizītes laikā vēstnieks un Rumānijas Ārlietu ministrijas amatpersonas uzsvēra abu valstu labās un draudzīgās attiecības, kā arī pārrunāja to stiprināšanas iespējas. Vēstnieka Jura Poikāna vizīte Bukarestē notika īsi pirms Latvijas un Rumānijas diplomātisko attiecību simtgades. Rumānija atzina Latviju de jure 1922. gada 2. jūnijā. Sarunās īpaša uzmanība tika veltīta drošības situācijai reģionā saistībā ar Krievijas karu Ukrainā, kā arī tika atzīmēta Latvijas un Rumānijas ciešā sadarbība Eiropas Savienībā un NATO.

Akreditācijas vizītē Latvijas vēstnieks tikās ar ārlietu ministra vietnieku stratēģiskajos jautājumos Julianu Fotu (Iulian Fota), Ārlietu ministrijas valsts sekretāri starpinstitūciju jautājumos Danielu Gitmani (Daniela Gitman), Valsts prezidenta padomnieku ārlietu jautājumos Kalinu Tantareanu (Calin Tantareanu), prezidenta padomnieci Eiropas lietās Luminitu Odobesku (Luminita Odobescu) un premjerministra padomnieci Alinu Padeanu (Alina Padeanu).

Vēstnieks Juris Poikāns amatā nomaina Edgaru Bondaru, kurš vēstnieka pienākumus Rumānijā pildīja kopš 2018. gada.

Latvijas vēstnieks Rumānijā Juris Poikāns rezidē Varšavā, Polijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI