DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Budžeta komisija atbalsta kandidatūras amatiem Latvijas Bankā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 1.jūnijā, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmumu projektus par kandidatūru apstiprināšanu amatiem Latvijas Bankā. 

Latvijas Bankas prezidenta vietnieka amatam izvirzīta Santa Purgaile. Patlaban S.Purgaile ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja, bet iepriekš strādājusi AS “Citadele Banka” un AS “SEB Banka”, kā arī darbojusies Latvijas Finanšu nozares asociācijā. S.Purgailei ir maģistra grāds starptautiskajā ekonomikā un uzņēmējdarbībā.  

Diviem vakantajiem amatiem Latvijas Bankas padomē izvirzītas Kristīne Černaja-Mežmale un Ilze Posuma.

Patlaban K.Černaja-Mežmale ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes locekle, bet iepriekš bijusi komisijas Uzraudzības departamenta Monetāro finanšu iestāžu darbības analīzes daļas vadītāja un uz laiku pildījusi arī komisijas priekšsēdētāja pienākumus. Pretendente doktorantūrā Banku augstskolā studējusi biznesa vadību, viņai ir maģistra grāds finanšu vadībā, kā arī augstākā profesionālā ekonomista kvalifikācija.  

I.Posuma patlaban ir Latvijas Bankas Juridiskās pārvaldes vadītāja, iepriekš bijusi bankas valdes priekšsēdētāja vietniece un uz laiku pildījusi arī valdes priekšsēdētāja amata pienākumus, kā arī strādājusi AS “Baltic International Banka” un AS “Aizkraukles Banka”. I.Posumai ir Latvijas Universitātē iegūts sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnē, kā arī Rīgas Stradiņa universitātē iegūts maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā un uzņēmumu un organizāciju vadītāja kvalifikācija, savukārt Oksfordā studējusi Eiropas un salīdzinošās tiesības.   

Kandidatūras amatiem Latvijas Bankā izvirzījis bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, lai nodrošinātu pēctecību finanšu sektora uzraudzības pārvaldībā un lēmumu pieņemšanā pēc Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apvienošanas, kas noslēgsies šī gada beigās.   

Tāpat Budžeta komisija, ņemot vērā plānoto Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apvienošanu, šodien lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par līdzšinējā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes locekļa Ģirta Rūdas atkāpšanos no amata ar šī gada 31.decembri. 

Par lēmumu projektiem vēl jālemj Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI