DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Briselē notiks Eiropas Aizsardzības inovāciju diena

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 31. maijā, Briselē, Beļģijā, norisināsies pirmā Eiropas Aizsardzības aģentūras rīkotā Eiropas Aizsardzības inovāciju diena, kurā Latviju pārstāvēs SIA “Latvijas Mobilais Telefons”, prezentējot aktualitātes saistībā ar Latvijas specializāciju 5G tehnoloģiju militārā pielietojuma jomā.

Pasākuma ietvaros plānota konference par aktuālajiem aizsardzības inovāciju jautājumiem Eiropā, kā arī izstāde, kurā dalībnieki demonstrēs izstrādātās inovācijas un nacionālo inovāciju ekosistēmu sasniegumus aizsardzības jomā, tajā skaitā civilās un divējādā pielietojuma tehnoloģijas, starpnozaru un starpvalstu sadarbības projektus.

Eiropas Aizsardzības inovāciju dienā piedalīsies Eiropas Aizsardzības aģentūras dalībvalstu valdību, bruņoto spēku, Eiropas institūciju un industrijas un pētniecības organizāciju pārstāvji.

Eiropas Aizsardzības inovāciju diena tiek rīkota Francijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros.

Jau vēstīts, ka Aizsardzības ministrija un Latvijas vadošais mobilo sakaru un tehnoloģiju uzņēmums SIA “Latvijas Mobilais Telefons” 19. aprīlī parakstīja sadarbības līgumu par “5G tehnoloģijas militāram pielietojumam” pētniecības un izstrādes pakalpojumiem, kas arī iekļauj Ādažu bāzē izvietotās atklātās 5G militārā pielietojuma testa vides turpmāko attīstību, šādi sniedzot vēl plašākas iespējas pielietot un radīt inovatīvus tehnoloģiju risinājumus valsts aizsardzībai. Turklāt militārais 5G testa centrs Ādažos ir atbalstīts kā viens no NATO Aizsardzības Inovācijas Akseleratora Ziemeļatlantijas reģiona programmas (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic (DIANA)) testa centriem.

2020. gada novembrī aizsardzības nozare sadarbībā ar LMT Ādažu bāzē atklāja pirmo 5G testa vidi Eiropā militārajā bāzē, kurā izvērsts 5G tīkls ar pārvietojamo 5G bāzes staciju, radot ekosistēmu jaunās paaudzes bezvadu tehnoloģiju attīstīšanai un izmēģināšanai.

5G testa vide Ādažu bāzē dod iespēju attīstīt un izmēģināt dažādu sensoru, aizsardzības sistēmu un platformu, tai skaitā, bezpilota risinājumus, būtiski veicinot militārās nozares tehnoloģisko attīstību un Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu eksportspēju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI