DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Latvijas IKT joma saņem Ukrainas pateicības balvu par atbalstu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā nedēļā Davosā, Pasaules Ekonomikas forumā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji piedalījās Ukrainas rīkotajā pasākumā par nākotnes digitālo valsts pārvaldību (“New Digital Goals: Digital Governments of the Future”). Latvija kopā ar citām valstīm pauda atbalstu Ukrainas un Eiropas Savienības digitālo telpu integrācijai tādās jomās kā elektroniskais identifikācijas rīks, e-paraksts, kā arī digitālajās inovācijās u. c. jautājumos.  

Pasākuma laikā Ukrainas Vicepremjers, Ukrainas Digitālās Transformācijas ministrs Mihailo Fedorovs pasniedza Latvijai Ukrainas prezidenta iedibināto Ukrainas miera balvu par atbalstu Ukrainai.  

“Šī balva nav tikai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai vai Latvijas valdībai, šī ir pateicība visiem Latvijas iedzīvotājiem, kas ir snieguši palīdzību Ukrainas tautai, kā arī Latvijas uzņēmējiem, kuri turpina sniegt atbalstu Ukrainai kā humānās palīdzības veidā, tā arī digitālajā jomā,” sacīja ministra padomnieks digitālās dienaskārtības jautājumos Rolands Strazdiņš.  

VARAM digitālās transformācijas valsts sekretāra vietnieks Gatis Ozols: “Ukrainas sasniegumi digitālās pārvaldes un pakalpojumu jomā ir iespaidīgi. Neskatoties uz Krievijas radīto satricinājumu valstī, ukraiņi pat šādos apstākļos spēj palīdzēt saviem iedzīvotājiem un sniegt digitālos pakalpojumus augstā līmenī, nereti tieši valsts digitālie risinājumi ir bijusi iedzīvotāju vienīgā iespēja saglabāt saziņu ar valsti, saņemt atbalstu, vai būt pasargātiem.” 

Divpusējo sarunu ietvaros VARAM pārstāvji, ministrs M. Fedorovs un Ukrainas Digitālās transformācijas ministrijas pārstāvji pārrunāja iespējamās pieredzes apmaiņas jomas, kā arī sadarbību ceļā uz ciešāku Ukrainas un Eiropas digitālo telpu integrāciju un savstarpēju atzīšanu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI