DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Portālā Latvija.lv izveidota jauna dzīves situācija – maksājuma samazinājums par elektroenerģiju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Portālā Latvija.lv sadaļā dzīves situācijas izveidots jauns notikumu apraksts jeb dzīves situācija Maksājuma samazinājums par elektroenerģiju, kas paskaidro, kas ir tiesīgs saņemt un kā saņemt maksājuma samazinājumu par elektroenerģiju, kā arī  uzzināt, vai maksājuma samazinājums jau tiek piemērots. 

Aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojums ir maksājuma samazinājums elektroenerģijas rēķina summai. Maksājuma samazinājums tiek piemērots automātiski, pateicoties informācijas apmaiņai starp iestādēm un pašvaldībām. Taču var gadījumi, kad par maksājuma samazinājumu ir jāinformē pakalpojuma sniedzējs. Plašāka informācija portālā Latvija.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jomā Gatis Ozols: “Ikdienā sastopamies ar dažādām dzīves situācijām, kuras nepieciešams atrisināt ātri un raiti. Pateicoties portālam Latvija.lv tās var atrisināt arī digitāli. Portālā Latvija.lv vari uzzināt kā attālināti atrisināt būtiskākās dzīves situācijas – pieejami 180 dažādu dzīves situāciju apraksti, kas ietver arī e-pakalpojumu pamācības video formātā, kur var uzzināt, kā atrisināt aktuālo jautājumu, izmantojot e-pakalpojumus, e-adresi un drošu elektronisko parakstu.  

Dzīves situācijas ir dažādi dzīves notikumi, ar kuriem var saskarties jebkurš Latvijas iedzīvotājs un kuros personai var rasties nepieciešamība pēc noteiktu pakalpojumu kopuma, piemēram, jautājumi, kas saistīti ar uzņēmuma reģistrēšanu, darba zaudēšanu un meklēšanu, izglītību, veselību, nekustamo īpašumu, tiesībām, nodokļiem un naudu, ceļošanu, mājdzīvniekiem u. c.

Visus dzīves situāciju aprakstus vari atrast vietnes Latvija.lv pirmajā lapā, izvēloties pakalpojuma kategoriju, piemēram, ĢimeneMāja un videIzglītība u. c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI