DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Apspriedīs aktuālo situāciju ES lauksaimniecības tirgū pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretārs Raivis Kronbergs otrdien, 24. maijā, Briselē piedalīsies ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē, kurā dalībvalstis turpinās diskutēt par situāciju lauksaimniecības tirgū, ņemot vērā aktuālo situāciju lauksaimniecībā Eiropas Savienībā un pasaulē pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Eiropas Komisijas sniegs informāciju par pašreizējo situāciju lauksaimniecības produkcijas un pārtikas tirgū un aicinās dalībvalstis dalīties aktuālajā informācijā. Krievijas iebrukums Ukrainā ir nozīmīgi traucējis pasaules lauksaimniecības tirgu. Tas radījis spiedienu uz lauksaimniecības produktiem un precēm, piemēram, enerģiju un mēslošanas līdzekļiem, kas vajadzīgi lauksaimnieciskajai ražošanai.

Neraugoties uz radušos papildu nenoteiktību, ES sevi pilnībā apgādā ar lauksaimniecības un pārtikas produkciju, saražojot vairāk nekā ES iedzīvotāji patērē. Tomēr cenu krasais pieaugums un vērojamā inflācija radījusi bažas par cenu pieņemamību, un lielākās bažas tieši par cenu pārtikai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI