DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Cēsu un Ogres novadā atjaunos reģionālā ceļa Augšlīgatne–Skrīveri segumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Uz reģionālā autoceļa Augšlīgatne–Skrīveri (P32) trijos posmos Cēsu un Ogres novada teritorijā atjaunos segumu.  Darbu laikā satiksmi organizēs ar ceļazīmēm un vadstatņiem un pagaidu luksoforiem. Ātruma ierobežojums visā remonta posmā 70 km/h, darbu zonā 50 km/h.

Ogres novadā P32 posmā no Ķeipenes līdz Madlienai (41,90.–47,16. km) darbus sāks ar grāvju tīrīšanu un apauguma noņemšanu, lai uzlabotu ūdens atvadi no ceļa, kā arī attīrīs no krūmiem ceļa nodalījuma joslu. Posmā labos ceļa profilu, ieklās asfaltbetona izlīdzinošo kārtu un dilumkārtu, atjaunos divas sabiedriskā transporta pieturvietas. Asfaltēšanas un grāvju tīrīšanas darbu laikā satiksmi organizēs ar luksoforu palīdzību, posma šķērsošanai nepieciešamas 20 minūtes.

Cēsu novadā segumu atjaunos P32 posmā no novada robežas līdz Nītaurei (13,96.–16,95. km) un no Zaubes līdz Ogres novada robežai (28,44.–36,37. km).  Frēzēšanas un asfaltēšanas darbu laikā satiksmi organizēs ar luksoforiem, sarežģītākajos posmos, kā arī lielākajos krustojumos papildus piesaistīs satiksmes regulētājus.

Abos posmos veiks vecā asfaltbetona seguma izlīdzinošo frēzēšanu un ieklās jaunu asfalta dilumkārtu un horizontālos apzīmējumus.

Būvdarbus visos trijos posmos veic SIA Binders, līgumcena posmam no Ķeipenes līdz Madlienai ir 1 080 898 eiro (ar PVN), abiem posmiem Cēsu novadā – 825 220 eiro (ar PVN). Būvuzraudzību veic AS Ceļuprojekts. Darbi tiek finansēti no valsts budžeta līdzekļiem,  tos plānots pabeigt līdz jūlijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI