DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Ilūkstē cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem stādīs mežu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai veicinātu cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem integrēšanos sabiedrībā un mazinātu sabiedrībā valdošos aizspriedumus, Labklājības ministrija jau otro gadu rīko Meža dienu pasākumu – meža stādīšanas talku. Šogad tā norisināsies 18. maijā Ilūkstē.

Talkā piedalīsies Pašulienes grupu dzīvokļu iemītnieki un darbinieki, Ilūkstes specializētajās darbnīcās strādājošie cilvēki ar īpašām vajadzībām, Veselības centra “Ilūkste” Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas nodaļas klienti un Višķu dienas aprūpes centra pārstāvji. Ar viņiem kopā apņēmušies strādāt gan Augšdaugavas novada pašvaldības vadība, gan sociālā dienesta darbinieki, gan Ilūkstes pilsētas administrācijas darbinieki.

“Ar šo Meža dienu pasākumu mēs vēlamies veidot pozitīvus sociālos kontaktus, mazināt stereotipus un vairot pozitīvu pieredzi. Savukārt cilvēkiem, kuri no sociālās aprūpes centriem ir pārcēlušies uz grupu dzīvokļiem, pašu stādīts mežs veidos piederības sajūta vietai, kur viņi dzīvo,” norāda labklājības ministrs Gatis Eglītis.

Cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem ir viena no diskriminācijas riskiem visvairāk pakļautajām iedzīvotāju grupām, par kuru daļa sabiedrības joprojām izvēlas nerunāt. Šī problēma ir aktuāla ne tikai tiem, kuru tuvinieku lokā ir cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem vai kuri ikdienā strādā ar šo sabiedrības grupu, - tas skar mūs visus, jo šie cilvēki var būt mūsu kaimiņi, kolēģi vai blakussēdētāji sabiedriskajā transportā.

Talkas norises vietas koordinātas: 55.93188, 26.29149

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI