DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2022. gada 12. maijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 12. maijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 36 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis,  kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks ) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Armēnijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – sešiem Ukrainas, pieciem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Krievijas, diviem Moldovas, vienam Serbijas, vienam Bulgārijas un vienam Rumānijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI