DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvija un Vācija ir vienotas atbalstam Ukrainai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpinot darba vizīti Vācijā, Valsts prezidents Egils Levits 12. maijā tikās ar Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes Ministru prezidentu Danielu Ginteru (Daniel Günther). Tikšanās laikā abas puses pauda nepārprotamu atbalstu Ukrainai, nodrošinot visu nepieciešamo palīdzību ukraiņu tautai, kā arī uzņemot Ukrainas bēgļus.

Valsts prezidents novērtēja Vācijas palielināto militāro atbalstu Ukrainai tās cīņā par Eiropas drošību. Savukārt Šlēsvigas-Holšteinas Ministru prezidents atzinīgi izteicās par Latvijas stingro nostāju un aktīvo publisko lomu starptautiskajā vidē pret Krievijas agresiju Ukrainā.

Tikšanās laikā Valsts prezidents un Šlēsvigas-Holšteinas Ministru prezidents iezīmēja arī potenciālās sadarbības jomas, kur Latvija un Šlēsviga-Holšteina varētu turpināt attīstīt sadarbību, proti, atjaunojamā enerģija, veselības un medicīnas tehnoloģiju ražošana, informācijas tehnoloģijas un datu drošība, kā arī tūrisma veicināšana. “Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, novērtēju Šlēsvigas-Holšteinas gatavību ciešāk sadarboties reģiona ekonomiskās autonomijas spēcināšanai. Mūs vieno ne tikai Baltijas jūra, bet arī kultūras vērtības gadsimtu garumā – šīs iespējas ir jāizmanto,” norādīja Valsts prezidents. “Man ir patiess prieks par aktīvo politisko dialogu un praktisko sadarbību, kas mūs vieno gan divpusēji, gan daudzpusējos formātos, tostarp Eiropas Savienībā un NATO,” turpināja E. Levits.

Tāpat Valsts prezidents aicināja Šlēsvigas-Holšteinas valdības un uzņēmējdarbības pārstāvjus š. g. 20.–21. jūnijā apmeklēt Rīgu un piedalīties Trīs Jūru iniciatīvas Biznesa forumā, kā mērķis ir veicināt investīciju piesaisti infrastruktūras projektiem reģionā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI