DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts Ukrainas valstspiederīgajiem sūtījumu saņemšanai nodrošina pilnvaru noformēšanu bez maksas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pasts pieņēmis lēmumu bez maksas noformēt pilnvaras pasta sūtījumu saņemšanai Ukrainas valstspiederīgajiem. Situācijās, kad pats adresāts kādu iemeslu dēļ nevar pats ierasties pēc pasta sūtījuma, Latvijas Pasts piedāvā pilnvaras noformēšanu pasta nodaļās. Lai atvieglotu sūtījumu saņemšanu Ukrainas bēgļiem, kam jāpilnvaro cita persona sūtījumu saņemšanai, Latvijas Pasts Ukrainas valstspiederīgajiem nepiemēro pakalpojuma maksu pilnvaru noformēšanai.

Krievijas iebrukuma rezultātā Ukrainas teritorijā daudzi Ukrainas iedzīvotāji devušies bēgļu gaitās uz dažādām Eiropas Savienības dalībvalstīm, tostarp arī uz Latviju. Ukrainas iedzīvotāji pēc ierašanās Latvijā saņem arī pasta sūtījumus, kas tiek piegādāti ar Latvijas Pasta starpniecību, bet gadās situācijas, kad kādu iemeslu dēļ pats adresāts nevar saņemt sūtījumu un nepieciešams pilnvarot citu personu.

Šādas pilnvaras iespējams noformēt  Latvijas Pasta nodaļās, un, lai nodrošinātu Ukrainas bēgļu integrāciju un uzturēšanos Latvijā, Latvijas Pasts pieņēmis lēmumu Ukrainas valstspiederīgajiem pilnvaras pasta sūtījumu saņemšanai noformēt bez pakalpojuma maksas.

Pilnvaru pasta sūtījumu saņemšanai iespējams noformēt jebkurā pasta nodaļā, uzrādot pasi vai personas apliecību un norādot pilnvarotās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu. Pilnvarai iespējams izvēlēties termiņu – pilnvarot uz noteiktu laiku – vai noformēt to kā beztermiņa pilnvaru. Lai noformētu pilnvaru, nav nepieciešama pilnvarotās personas klātbūtne. Vienā pilnvarā drīkst norādīt tikai vienu pilnvarnieku. Ja klients vēlas pilnvarot vairākas personas, par katru personu jānoformē atsevišķa pilnvara.

​Pilnvarotā persona var saņemt sūtījumus piegādes adresē vai pasta nodaļā, uzrādot pilnvaru un bēgļa personu apliecinošu dokumentu.

Latvijas Pasts ukraiņu bēgļiem bez maksas nodrošina arī konta atvēršanu Pasta norēķinu sistēmā, par konta atvēršanas pamatu izmantojot bēgļa personu apliecinošu dokumentu.

Tāpat ir noteikta vienkāršota kārtība, kā Ukrainas iedzīvotājiem saņemt pasta sūtījumus ar personiskajām mantām. Ja Ukrainas pilsonim no Ukrainas uz Latviju nosūta sūtījumu ar viņa personiskajām mantām, no Latvijas Pasta tiek saņemts aicinājums par muitojamu sūtījumu, taču muitas deklarācija nav jāaizpilda un nodokļi nav jāmaksā.

No 2022.gada 3.marta Latvijas Pasts vairs nepieņem naudas pārvedumus un Western Union naudas pārskaitījumus uz Krieviju un Baltkrieviju kā arī neizmaksā no šīm valstīm saņemtos  naudas pārvedumus un pārskaitījumus.

Vienlaikus uz Ukrainu tiek pieņemti gan sūtījumi, gan naudas pārvedumi, tomēr nosūtītājiem jārēķinās ar karadarbības situāciju.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā par pasta pakalpojumiem aicinām klientus vērsties Latvijas Pasta Klientu centrā: 67008001, 27008001, info@pasts.lv vai sociālo tīklu profilos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI