DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība
1
1

Iekšlietu ministre M.Golubeva Latgales kongresā uzsver nepieciešamību veidot piederības sajūtu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 27.–29. aprīlī Rēzeknē noritēja Latgales kongress. Iekšlietu ministre Marija Golubeva piedalījās paneļdiskusijā “Demokrātija, brīvība, identitāte = drošība”. Oleksandrs Miščenko (Ukrainas vēstnieks Latvijā), Monika Mihališina (Polijas vēstniece Latvijā), Jānis Garisons (Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs) diskutēja par to, kā stiprināt piederību Latvijai, Eiropas Savienībai, tās informatīvajai, ekonomiskajai telpai un vispārcilvēciskām vērtībām. Sarunu moderēja Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Savā uzrunā iekšlietu ministre Marija Golubeva uzsvēra: “Šajā ļoti trauksmainajā laikā ir ļoti svarīgi runāt par Latvijas drošību, ņemot vērā arī reģionālās attīstības faktorus un mūsu kopīgo piederību Latvijai un Eiropai. Manuprāt, viens no būtiskākajiem priekšnosacījumiem, lai mēs justos droši, ir piederības sajūta un sajūta, ka mums ir nozīmīga loma šajā valstī, reģionā, savā pilsētā un arī Eiropā.

Krievijas propaganda ilgus gadus ir stāstījusi, ka Latvija ir neizdevusies valsts, ka Latvija neko nevar sasniegt pati. Tādēļ ļoti nozīmīgi ir tas, ka mēs beidzot esam spējuši spert politiskus soļus, lai šo propagandu Latvijā vairs nedzird. Tomēr ar to nepietiek - mums ir ārkārtīgi svarīgi turpināt pašiem veidot saistošu, Latvijas un Eiropas vērtībās balstītu mediju saturu. Lai cilvēki redz, ka mēs esam attīstīta valsts, ka mums ir ko sasniegt visiem kopā, neatkarīgi no tā, vai dzīvojam Latgalē, Kurzemē, Zemgalē vai Rīgā. Ka mums ir spēks nosargāt mūsu Latviju.

Mēs stiprinām iekšlietu nozari gan ar labāku izglītību, gan lielāku atalgojumu policistiem, robežsargiem un ugunsdzēsējiem. Mūsu kopīgais uzdevums ir stiprināt arī cilvēku pārliecību par to, ka ir vērts strādāt, lai nosargātu Latviju.”

Latgales kongresa pirmsākumi ir jau 1917. gadā, tā mērķis ir veicināt latgaliešu valodas un kultūras savdabības kā latviešu nācijas bagātības saglabāšanu. 2022. gada Latgales kongress notika vairākās sekcijās, kur piedalījās gan kongresa delegāti un kongresa dalībnieki, gan arī aicinātie viesi. Kongresa delegāti pārstāvēja gan Latgales iedzīvotājus, proporcionāli iedzīvotāju skaitam noteiktā pašvaldībā, gan pašvaldības, baznīcu, nevalstiskās organizācijas, kas aktīvi darbojas Latgalē, izglītības iestādes, uzņēmējus, latgaliešus no citām vēsturiskajām zemēm, kā arī ārpus Latvijas dzīvojošos latgaliešus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI