DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

28. aprīlī aicina uz diskusiju "Cilvēks un mežs. Ko izvēlējāmies pagātnē, ko izvēlamies šodien?"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Ceturtdien, 28. aprīlī plkst. 15.00, Latvijas Nacionālajā vēstures muzeja izstādē “Airis, Mozus un radio. Koks Latvijas vēsturē” notiks diskusija par koka un cilvēka līdzāspastāvēšanu. Interesenti tajā var piedalīties klātienē vai arī to vērot tiešraidē muzeja Facebook lapā https://www.facebook.com/LNVMuzejs

Diskusiju vadīs žurnālists Aidis Tomsons, tās dalībnieki – A/S "Latvijas finieris" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus, ekonomists Edmunds Krastiņš, laika ziņu redaktors Toms Bricis un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja vēsturnieks Imants Cīrulis.

Diskusijā "Cilvēks un mežs. Ko izvēlējāmies pagātnē, ko izvēlamies šodien?” no dažādām perspektīvām iecerēts apskatīt cilvēka un koka attiecību aspektus, uzmanības centrā izvirzot gan pēdējās desmitgadēs mainījušos izpratni par meža izmantošanu vides daudzveidības un pēctecības kontekstā, gan arī plašāku Latvijas 20. gadsimta vēsturisko pieredzi. Vai un kā ir mainījusies attieksme pret mežu un koku, kādas tendences raksturo valsts politiku un meža resursu nozīmi saimniecībā, ko mūsu vēsturiskā pieredze šajos jautājumos var dot nākotnei?

Vēsturiski cilvēka un meža attiecības Latvijā ilgstoši iezīmējusi spriedze starp vajadzību koku izmantot kā ekonomisku resursu un vēlmi to saudzēt. Mežs ir Latvijas vides pamatelements, kas kalpo par dzīvotni daudzām sugām, nodrošina vides kvalitāti un iespēju rekreācijai. Ar koku un mežu saistīti arī emocionāli apsvērumi – mežs ir raksturīgs Latvijas ainavai, ir daļa no latviskās pasaules izjūtas. Vienlaikus mežs ir ļoti būtisks Latvijas ekonomikai, nodrošinot gan sabiedrības labklājības līmeni, gan kalpo kā atjaunojamais resurss rūpniecībā, būvniecībā un enerģētikā.

Līdz ar šo diskusiju noslēgsies izstādei “Airis, Mozus un radio. Koks Latvijas vēsturē” piesaistīto lekciju un diskusiju cikls, ko muzejs sabiedrībai piedāvāja 2022. gada pavasara sezonā.

Izstāde “Airis, Mozus un radio. Koks Latvijas vēsturē” LNVM būs aplūkojama līdz 2022. gada septembrim. Detalizētāks ieskats gūstams izstādes mājaslapā www.airismozusradio.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI