DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
8
8

Iekšlietu sistēmā un Ieslodzījuma vietu pārvaldē strādājošie saņems 100% piemaksu par darbu valsts svētku dienās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšlietu sistēmā un Ieslodzījuma vietu pārvaldē strādājošajiem par darbu svētku dienā paredzēta piemaksa 100 procentu apmērā. To noteic grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas trešdien, 6.aprīlī, konceptuāli atbalstīti Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā. 

Grozījumi paredz, ka policisti, robežsargi, ugunsdzēsēji un glābēji, kā arī ieslodzījuma vietās strādājošie par darbu valsts svētku dienā saņems piemaksu 100 procentu apmērā no attiecīgajai amatpersonai noteiktās stundas algas likmes. 

Patlaban dienesta amatpersonām darbs valsts svētku dienās netiek kompensēts, un izmaiņas likumā rosinātas, ņemot vērā Satversmes tiesas spriedumu, kurā teikts, ka valsts dienestā esošajām amatpersonām par darba pienākumu veikšanu valsts svētku dienā jānosaka atbilstoša samaksa, norādīts grozījumu anotācijā. 

Ar grozījumiem arī plānots noteikt, ka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm saņem piemaksu par virsstundu darbu 100 procentu apmērā no tām noteiktās stundas algas likmes vai arī tām virsstundu darbu kompensē, piešķirot apmaksātu atpūtas laiku.  

Likuma izmaiņu stāšanās spēkā paredzēta šī gada 1.jūlijā.  

Atbildīgā komisija lēma lūgt Saeimu likuma grozījumus virzīt kā steidzamus un izskatīt tos divos lasījumos.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI