DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Turpina piešķirt finansējumu iekšlietu dienestiem Latvijas – Baltkrievijas robežas drošībai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

5. aprīlī Ministru kabinets piešķīra Iekšlietu ministrijai finansējumu 415 574 eiro apmērā, lai segtu izdevumus saistībā ar situāciju uz Latvijas Republikas - Baltkrievijas Republikas valsts robežas. Finansējums paredzēts: Valsts policijai (VP) - 219 928 eiro, Valsts robežsardzei (VRS) - 155 413 eiro, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) - 29 177eiro un Valsts drošības dienestam (VDD) – 11 056 eiro.

Izdevumi izveidojušies laikposmā no 2022. gada 1. februāra līdz 28. februārim un ir saistīti ar Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbināto samaksu par virsstundu darbu, piemaksām, komandējumiem, ēdināšanu, apgādi ar dienesta  pienākumu izpildei nepieciešamo inventāru, patvēruma meklētāju uztura un dienas naudu.

Tāpat 24 055 eiro piešķirti, lai kompensētu vidējās izpeļņas pieaugumu, kas rodas nosakot samaksu par virsstundu darbu un piemaksas, tai skaitā: Valsts policijai – 9469 eiro, Valsts robežsardzei – 12 946 eiro, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei – 1640 eiro.

Kopā piešķirtā finansējuma apmērs ir 439 629 eiro.

Lai mazinātu nelegālās imigrācijas riskus un apdraudējumu, kā arī liktu šķēršļus nelegālās imigrācijas plānotāju, organizētāju un izpildītāju aktivitātēm uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, VRS robežapsardzības nodaļās tika palielināts norīkojumu skaits, kā arī tika nodrošināti atbalsta pasākumi. Savukārt uz Latvijas – Krievijas valsts robežas ir ieviests pastiprināts robežuzraudzības režīms, lai nodrošinātu intensīvāku valsts robežas uzraudzību un kontroli.

VP savukārt sniedza atbalstu VRS robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu. Robežuzraudzības atbalstam tika piesaistīti vispiemērotāk apmācītie un ekipētie skaitliski lielāko struktūrvienību nodarbinātie. Uz Latvijas - Baltkrievijas robežas atbalsta sniegšanai tika komandētas amatpersonas no Rīgas un reģionālajām struktūrvienībām, kā arī iesaistītas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas.

Ņemot vērā kraso patvēruma meklētāju pieaugumu, sākot ar  2021. gada augustu, strauji palielinājās darba intensitāte un apjoms, kas bija jāveic PMLP  saistībā ar patvēruma  meklētāju lietu izskatīšanu, kā arī ar patvēruma meklētāju izmitināšanu, tai skaitā Covid-19 karantīnas režīma prasību nodrošināšanu.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā Lukašenko režīma organizēto hibrīdoperāciju un masveida personu pieplūdumu uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, ārkārtējā situācija Baltkrievijas pierobežā ir pagarināta līdz 2022. gada 10. maijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI