DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jau rīt, 18.martā, vebinārs par risinājumiem uz Latvijas enerģētisko neatkarību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Krievijas iebrukums Ukrainā un tā sekas uz resursu pieejamību ir kā vēl nekad aktualizējis jautājumu par pāreju uz atjaunojamiem energoresursiem un Latvijas enerģētisko neatkarību, tostarp no Krievijas gāzes un naftas produktiem. Par to, kā vislabāk panākt enerģētisko neatkarību un arvien vairāk izmantot atjaunojamos energoresursus, piektdien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) organizētajā vebinārā diskutēs nozaru eksperti.

Tiešsaistes diskusija būs LPS jaunās inovatīvās misijas “Viedas pašvaldības ceļā uz klimatneitralitāti līdz 2030. gadam” atklāšana. Vienlaikus šis pasākums būs arī iespēja pašvaldību pārstāvjiem dalīties ar savu pašvaldību vēlmēm, vajadzībām un gaidām, lai kopīgi veidotu jaunās pieejas pamatu, kas atspoguļotu pēc iespējas visaptverošāku mūsu pašvaldību kopumu.

Misijas atklāšana - vebinārs veidots kā pētniecības, inovāciju, pārvaldības un sadarbības elementu kaleidoskops, piedāvājot Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža Ginta Kaminska un LPS padomnieku, Eiropas Reģionu komitejas vicepriekšsēdētāja Markku Markkulas, Latvijas Bankas ilgtspējas virziena vadītāja Edvarda Kušnera, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta Ivara Kalviņa, Rīgas enerģētikas aģentūras direktora Jāņa Ikaunieka, SIA “Ventspils nafta” termināla Biznesa attīstības vadītāja Kaspara Liepiņa un SIA “Electrify” vadītāja un līdzīpašnieka Agra Amoliņa viedokļos un idejās par ekonomikas transformāciju, klimatneitralitātes mērķiem un inovācijām.

LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane: "Kurš teicis, ka latvieši nevar aizlidot misijā uz Mēnesi? Var, un tam nepieciešama pārnozaru sadarbība, visām nozarēm saslēdzoties vienotā projektā ar savām inovācijām, kā rezultātā tiek izveidots apjomīgs projekts. Mūsu lielā misija uz Mēnesi ir konkrēti un pārskatāmā nākotnē īstenojami soļi uz enerģētisko neatkarību, arvien lielāku klimatneitralitāti un atjaunojamo energoresursu izmantošana".

Latvijas Pašvaldību savienības iniciētā jaunā misija iecerēta pēc Eiropas Komisijas inovatīvā parauga, lai ar tās starpniecību sasniegtu konkrētus rezultātus Eiropas Savienībā izvirzīto visizaicinošāko mērķu sasniegšanai. Tā ietvers jaunu pieeju, kur katra pašvaldība izvērtē un izstrādā rīcībpolitikas un virzienus, kam seko ilgtermiņā, iekļaujot attīstības projektus Eiropas zaļā kursa un nevienlīdzības mazināšanas mērķu sasniegšanai. Jaunā pieeja tāpat nozīmē mērķu sasniegšanu, pārvaldībā un sadarbībā integrējot pētniecību un inovācijas, aktivitātēs iesaistot arī iedzīvotājus, ņemot vērā arī jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas koprades principu.

Vebinārs no plkst.10 būs skatāms tiešsaistē, LPS mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI