DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: augstu novērtēju ukraiņu diasporas Latvijā lielo darbu Ukrainas atbalstam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

11. martā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību pārstāvjiem, pārrunājot Latvijas valsts un ukraiņu diasporas sniegto atbalstu Ukrainai. “Redzu, ka ukraiņu diaspora Latvijā ir ļoti organizēta un strukturēti koordinē atbalstu Ukrainai Putina režīma īstenotā iebrukuma laikā,” uzsvēra Valsts prezidents, augstu novērtējot organizāciju pilsonisko iesaisti.

Ukraiņu organizācijas informēja Valsts prezidentu par koordinēto ziedojumu vākšanu un visa veida atbalsta darbu, ko organizācijas līdztekus Latvijas valsts atbalstam šobrīd sniedz Ukrainai.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija aktīvi atbalstīs ilgtermiņa starptautisku valstu un pilsonisko sabiedrību politisko, ekonomisko, finansiālo atbalstu Ukrainai. Tāpat E. Levits akcentēja valstu un sabiedrību cīņu ar dezinformāciju, ko izplata Putina režīms, un kopējus centienus vēstīt objektīvu informāciju par traģiskajiem kara notikumiem Ukrainā. “Arī mēs Latvijā katrs varam kļūt par atbalstu Ukrainai, savos privātajos, darba vai starptautiskajos kontaktos vēstot par notikumiem Ukrainā.”

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Rīgas Ukraiņu vidusskolas efektīvo darbu, ātri reaģējot uz situāciju un uzņemot skolā Ukrainas bēgļu bērnus. Tāpat Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Rīgas dome jau ir aktīvi darbojusies, lai atbalstītu Ukrainas bēgļu bērnus šajā grūtajā situācijā – šis darbs būtu jāturpina,” atzīmēja E. Levits.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI