DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas dome par trim mēnešiem pārcels nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu termiņus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sniegtu palīdzību galvaspilsētas nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksātājiem Covid-19 un enerģētiskās krīzes laikā, ceturtdien, 24. februārī Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja nolēma šā gada pirmo divu ceturkšņu NĪN samaksas termiņus pārcelt par trim mēnešiem. Galīgais lēmums par nodokļa samaksas termiņa pārcelšanu vēl jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Plānots NĪN pirmā ceturkšņa samaksas termiņu pārcelt no 31. marta uz 1. jūliju, bet otrā ceturkšņa samaksas termiņu – no 16. maija uz 15. augustu.

Enerģētiskā krīze pasaulē un Latvijā kopā ar Covid-19 pandēmijas izraisīto ekonomisko krīzi ir radījusi būtisku apdraudējumu iedzīvotāju un uzņēmēju maksātspējai. Minēto apstākļu dēļ arī 2022. gadā no nodokļu maksātājiem saņemti lūgumi pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas termiņus uz vēlāku laiku, tādēļ nolemts sniegt atbalstu, pārceļot nodokļa samaksas termiņu.

Ar lēmumu noteiktais regulējums nodrošinās, ka atbalsts tiek sniegts visiem nodokļa maksātājiem, neradot papildus administratīvo slogu, ņemot vērā šobrīd jau samaksāto nodokļa apmēru. Tāpat tas sabalansēs iedzīvotāju iespējas nomaksāt nodokli ar nepieciešamību iekasēt aprēķināto nodokļa summu pašvaldības budžetā.

Tāpat Rīgas dome atgādina, ka iedzīvotājiem joprojām ir iespēja izmantot arī pirms krīzes spēkā esošos atbalsta mehānismus nodokļa maksājumu atvieglojumu saņemšanai. Plašāka informācija pieejama Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes mājaslapā https://pip.riga.lv/visi-pakalpojumi/nin-atvieglojumi/ vai https://pip.riga.lv/covid-19/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI