DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits ar Čehijas vēstnieci pārrunā abu valstu sadarbību transporta jomā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piektdien, 11. februārī, tikās ar Čehijas vēstnieci Latvijā Janu Hinkovu, lai pārrunātu abu valstu sadarbību transporta nozarē un ministra plānoto vizīti Čehijā februāra beigās.

Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Čehijai ir iespējas sadarboties dažādās transporta un sakaru nozaru jomās. Rīgas metropoles areāla integrētās transporta sistēmas veidošanai ir vērtīgi izmantot pieredzi, kāda ir Prāgā, kur šāda sistēma jau veiksmīgi darbojas. Latvijas var piedāvāt loģistikas uzņēmumu sniegtos pakalpojumus tranzīta koridoram uz Skandināviju, Krieviju, citām NVS valstīm.

Ministra vizītes laikā Čehijā 23. un 24. februārī paredzēts tikties ar Čehijas jauno transporta ministru Martinu Kupku, satiksmes ministra vietnieku Janu Sehteru un Prāgas mēra vietnieku transporta jautājumos Adamu Šeinheru, kā arī doties darba vizītē uz Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotni Ostravā, lai iepazītos ar jauno elektrovilcienu ražošanu.

“Jaunie elektrovilcieni Latvijas vilcienu satiksmē ir ļoti gaidīti, tāpēc svarīgi pārrunāt vilcienu piegādi un gatavību testēšanas un sertifikācijas procesam, lai tas notiktu bez aizķeršanās,” teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits, piebilstot, ka vilcienu ierašanās Latvijā plānota tuvāko mēnešu laikā, kad arī nekavējoties tiks uzsākta nodošanas ekspluatācijā procedūra. Čehijas vēstniece atzina, ka "Škoda Vagonka" pandēmijas radīto izaicinājumu dēļ ir darījusi visu iespējamo, lai vilcienu ražošana notiktu paredzētajos termiņos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI