DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Izsludināts precizētais MAF konkursa nolikums tematiskajās kategorijās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Šodien, 4.februārī, Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) padomes sēdē, balstoties uz Kultūras ministrijas iesniegtiem priekšlikumiem, apstiprinātas izmaiņas Mediju atbalsta fonda (MAF) konkursa “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai latviešu valodā tematiskajās kategorijās” norisē. Mediji tiek aicināti uzsākt projektu pieteikšanu programmā.

Izsludinātajā MAF konkursā “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai latviešu valodā tematiskajās kategorijās” varēs iesniegt projektus sešās kategorijās: “Diasporas mediji”, “Personas ar invaliditāti”, “Mediju kritika”, “Ziņu satura veidošana (tostarp pētnieciskā un analītiskā žurnālistika)”, “Bezmaksas televīzijas apraides programmas” un “Vēlēšanu diskusijas elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmās”. Pēc mediju nozares iniciatīvas izņemta kategorija “Saeimas vēlēšanas 2022”.

Konkursa nolikumā kategorijai “Ziņu satura veidošana” (tostarp pētnieciskā un analītiskā žurnālistika) pievienota jauna apakškategorija “Ziņu satura veidošana interneta vietnēs”, piešķirot finansējumu 68 530 EUR apmērā. Kategorijā “Personas ar invaliditāti” un “Mediju kritika” projektu iesniedzēji vai sadarbības partneri drīkstēs būt juridiskas personas, kuras atrodas publiskas personas, arī publiskas personas kapitālsabiedrības, kontrolē.

Ņemot vērā veiktās izmaiņas nolikuma kategorijās, sēdē lemts par finansējuma 29 170 EUR apmērā pārdali no tematiskajām kategorijām uz programmu “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā”, saglabājot nemainīgu kopējo finansējuma apmēru MAF atbalstā. Kopējais pieejams finansējums medijiem tematiskajās kategorijās ir 787 245 EUR. 

Vienlaikus, lai iepazītos ar izmaiņām konkursa nolikumā un mediji veiksmīgi sagatavotu projektu pieteikumus, iesniegšanas termiņš ir pagarināts par divām nedēļām līdz 2022. gada 21.februāra plkst. 12.00. Projektu iesniedzēju ērtībai 2022. gada 10.februārī plkst. 11.00 notiks informatīvais seminārs SIF Facebook lapā, kur projektu pieteicējiem būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus pirms projektu pieteikumu iesniegšanas. 

MAF mērķis ir atbalstīt medijus sabiedriski nozīmīga, informatīvi izglītojoša satura veidošanā un stiprināt nacionālo kultūrtelpu latviešu valodā, atbalstot nekomerciālas, sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanu medijos, kuras uzdevumi ir stiprināt Satversmē noteiktās vērtības, valstisko apziņu, latvisko kultūrtelpu, kritisko domāšanu, veicināt mediju atbildīgumu un kvalitāti, kā arī sabiedrības saliedētību uz latviešu valodas pamata.

Projektu pieteikumus pēc atbilstības un kvalitātes kritērijiem vērtēs konkursa komisija, kura sastāv no četriem augstskolu pārstāvjiem, tai skaitā no reģionālajām augstskolām, kurās ir komunikācijas programmas, pa vienam pārstāvim no Latvijas Mediju ētikas padomes un Baltijas Mediju izcilības centra, pa diviem pārstāvjiem no Kultūras ministrijas un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes. Vērtēšanas komisijas darbu vadīs SIF pārstāvis, bet vērtēšanā un balsošanā nepiedalīsies.

Vērtēšanas komisijas sēdēs var piedalīties personas ar vērtēšanas procesa novērošanas tiesībām. Interesenti aicināti pieteikties līdz š.g.21.februārim, rakstot uz e-pastu pasts@sif.gov.lv.

Ar plašāku informāciju, kā arī konkursa nolikumu, pieteikuma un budžeta veidlapu iespējams iepazīties www.sif.gov.lv sadaļā "Projektu konkursi". 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI