DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Līdzcilvēku spēja pavairot spēku ģimenēs, kuras rūpējas par smagi slimiem bērniem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada nogalē Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība saņēmusi dāvanu – ziedojumu 10 000 EUR vērtībā no SIA Baltic Agro Machinery, par kuru pateicīga ir ik ģimene un visa bērnu paliatīvās aprūpes komanda.

Būt mājās, kopā ar mammu, tēti, brāļiem, māsām, mīļajiem - mēs ikkatrs zinām, cik mierpilna, silta, droša sajūta tā ir. Bērniem ar neizārstējamām slimībām, tostarp viņu ģimenēm, iespēja būt mājās, bet tajā pašā laikā saņemt nepieciešamo palīdzību, ir tas, kas dod patiesu sirdsmieru, drošību. Bērnu paliatīvās aprūpes komanda ikdienā dara visu iespējamo, lai atbalstītu neizārstējami slimus bērnus, viņu ģimenes.

SIA “Baltic Agro Machinery “ valdes  priekšsēdētāja Antra Spickus:

“Ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību sadarbojamies jau ilgus gadus. Esam priecīgi un pateicīgi, ka pastāv organizācija, kura uzņemas svētīgu darbu – sniegt atbalstu un palīdzēt ģimenēm un bērniem situācijās, kad tas vajadzīgs visvairāk. Mūsu vēlējums – lai vienmēr enerģija, duka un prieks, darot šo labo un nepieciešamo darbu!”

“Biedrības aprūpē ir vairāk kā 250 ģimenes, kuru atvases sadzīvo ar dažādām onkoloģiskām, ģenētiskām, neiroloģiskām un cita veida saslimšanām, slimības saasinājumu dēļ šiem bērniem ilgs laika periods būtu jāpavada slimnīcā, taču no tā var izvairīties, nodrošinot pacientam un viņa ģimenei medicīnisku, psiholoģiski, sociālu un garīgu aprūpi mājās. Tā, ka valsts atbalsts ģimenēm, kuru atvases sadzīvo ar neizārstējamām slimībām, ir nepietiekams, biedrība ir pateicīga ik ziedotājam par atbalstu,”  Anda Jansone, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja.

Par biedrību

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība (BPAB) ir sabiedriskā labuma organizācija, kas jau vairāk kā 20 gadus, sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienestu, nodrošina starpdisciplināras komandas palīdzību neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm mājās-bērna slimības laikā, kā arī pēc viņa nāves, sērošanas periodā. 

Kā iesaistīties Bērnu paliatīvās aprūpes darbā?

Privātpersonām

Tava Duka nepieciešama, lai atbalstītu ģimenes un bērnu paliatīvās aprūpes biedrības darbu palīdzot organizēt kopā būšanas pasākumus, lekcijas, rakstot, dziedot, darot to, ko mīli pats un ko vēlies dot citiem. Vairāk informācijas: https://duka.org.lv/atbalstitajiem/ka-iesaistities-bernu-paliativas-aprupes-biedribas-darba/

Uzņēmumiem

Plašāka informācija uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumu piemērošanai ziedotājiem saitē https://www.vid.gov.lv/lv/nodoklu-atvieglojumi

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai ir piešķirts sabiedriskā labuma statuss (LR Finanšu ministrijas 26.05.2005. lēmums Nr.147)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI