DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

RNP apsaimniekotajās ēkās veicinās dzīvokļu īpašnieku iesaistīšanos lēmumu pieņemšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 14.decembrī, atbalstīja izmaiņas pašvaldības un uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) Dzīvojamo māju pārvaldīšanas līgumā, kas paredz RNP deleģēt pārvaldīšanas tiesību pārņemšanas sapulču sasaukšanu, tādējādi veicinot īpašnieku iesaisti lēmumu pieņemšanā. Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem domes sēdē.

“Plānojam veicināt ēku īpašnieku interesi par ēku renovāciju, energoefektivitāti, savu pagalmu labiekārtošanu Rīgā. Lai šos plānus īstenotu, ir jāstiprina lēmumu pieņemšana par kopīpašumiem. RNP ir labākā situācijā nekā pašvaldība, lai iniciētu sapulces, tādēļ sagaidām labus rezultātus,” skaidro  Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

“Bieži vien saskaramies ar to, ka ļoti pozitīvas iniciatīvas netiek īstenotas praksē tā iemesla dēļ, ka iztrūkst vienošanās dzīvokļu īpašnieku starpā. Tādēļ jo īpaši aicinām dzīvokļu īpašniekus būt aktīviem sava īpašuma apsaimniekošanā un iesaistīties kopības lēmumu pieņemšanā. Nenoliedzami, ka pēdējie divi gadi Covid-19 pandēmijas dēļ nav bijuši pateicīgi, lai organizētu pulcēšanos, tomēr jau drīzumā spersim nozīmīgu soli pretī digitālam risinājumam un ieviesīsim sistēmu, kas pavērs arvien plašākas iespējas, lai dzīvokļu īpašniekiem dalību sava īpašuma pārvaldīšanā padarītu ērtāku,” norāda SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Izmaiņas paredz, ka RNP varēs sasaukt mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulci likumā noteiktajā kārtībā un izpildot prasības par dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesību nodošanu, ja dzīvojamā mājā ir privatizēti visi privatizācijas objekti. Izdevumi tik segti no pašvaldības budžeta.

Ņemot vērā RNP pārvaldīšanā esošā dzīvojamā fonda tehnisko stāvokli un ēku nolietojumu, uzņēmumam būs pienākums iniciēt un organizēt dzīvokļu īpašnieku lēmumu pieņemšanu par kopīpašuma renovācijas un atjaunošanas projektu īstenošanu un finansējuma piesaisti šim mērķim.

Lai sasniegtu pilsētas energoefektivitātes mērķus, RNP arī uzdots aktivizēt dzīvokļu īpašniekus savu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanai, uzņemoties energoefektivitātes projektu īstenošanas vadību, kā arī īstenot sadarbību ar īpašniekiem jautājumos par māju pārvaldīšanu un uzturēšanu, atjaunošanas projektu un energoefektivitātes pasākumu īstenošanu un parādu prevenciju.

Tāpat RNP būs pienākums veicināt pārvaldīšanā esošo dzīvojamo māju atkritumu apsaimniekošanas mērķu sasniegšanu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI