DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. decembrī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Dāvināšana kā tradīcija 22 gadu garumā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Bērns bērnam, ģimene ģimenei – 22 gadu sena Latvijas Starptautiskās skolas (The International School of Latvia) kopienas organizēta dāvināšanas tradīcija Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai.

Šis gads, visā tā garumā, ir bijis dažādiem izaicinājumiem pilns. Šobrīd skolēni un skolas darbinieki ir sajūsmā par iespēju atkal mācīties klātienē, zem viena jumta. Šī kopības un prieka sajūta mudina Latvijas Starptautiskas skolas audzēkņus un vecākus piedalīties vienā no skolas senākajām tradīcijām “Eņģeļu koks”. Nu jau 22. gadu, Latvijas Starptautiskā skola sagādā dāvaniņas Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībā esošajām ģimenēm. Katru gadu šī tradīcija ne tikai sasilda sirdis dāvinātājiem un dāvanu saņēmējiem, bet arī veicina un praktizē tādas iekļaujošas sabiedrības vērtības, kā cieņa, sadarbība, tolerance, izpalīdzība un empātija.

Latvijas Starptautiskās skolas direktore Ronelda Kapadona (Ronelda Capadona): "Esmu gandarīta, ka varu būt daļa no tik senas ISL tradīcijas. Mēs kā kopiena ar prātu un sirdi seko savai misijai un vērtībai. Viena no mūsu pamatvērtībām ir rūpes - atbalstīt cilvēkus mums apkārt un rūpēties par tiem, kam tas ir nepieciešams. Esmu ļoti pateicīga mūsu ģimenēm, skolēniem, personālam un skolotājiem par to, ka viņi jau 22. gadu atbalsta mūsu Eņģeļu egles projektu."

Sena draudzība

“Šķiet, skaitlim 22 nevar piedēvēt terminu sens, tomēr mūsu sadarbību ar Latvijas Starptautisko skolu mēs, Bērnu paliatīvās aprūpes komanda un ģimenes, tā novērtējam. Tā ir liela vērtība - zināt, ka Tev ir atbalstošs, iesaistošs draugs, kurš ik gadu rada prieku ģimenēs, kurās aug neizārstējami slimi bērni. Ik gadu Latvijas Starptautiskās skolas dāvanas tiek gaidītas ar lielu prieku un novērtētas pateicībā” saka Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja Anda Jansone.

Tālajā 1999. gadā sadarbībā ar Latvijas Starptautiskās skolas pārstāvi Betsiju Hanselmani (Betsy Hanselmann) tika izgatavoti eņģelīši ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības pacientu vārdiem, kuri tika iekārti eglītē, un katrs skolas bērns izvēlējās vienu, kuram gatavot dāvanu. Nu šī dāvināšanas tradīcija pāraugusi ilgstošā sadarbībā, bet eglītē iekārtie eņģeļi iedvesmojuši labdarības kustību “Eņģeļu koks”.

Gadskārtējās labdarības akcijas norit divas reizes gadā - ziemā "Apsnieg eņģeļu koks" un pavasarī “Uzzied eņģeļu koks”, kuru ietvaros tiek vākti ziedojumi visaptverošas neizārstējami slimu bērnu aprūpes nodrošināšanai mājās.

Ieraudzīt plašāk

Latvijas Starptautiskās skolas tradīcija parāda un atgādina gan saviem skolēniem, gan darbiniekiem, gan arī līdzcilvēkiem, kuri atbalsta Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības darbu, cik viegli un patīkami ir iepriecināt citus svētkos. Šī tradīcija liek aizdomāties, iejusties līdzcilvēku raizēs, pārdzīvojumos un izaicinājumos. “Eņģeļu Koks” ir tradīcija, kura parāda, ka kopā esam spēks un svētība viens otram.

Prieks un pateicība par šķietami maziem notikumiem

Kas Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības ģimenēm sagādā prieku ikdienā? Lūk, daži no ģimeņu prieka avotiem:

  • Ikdienā prieku mums sagādā kopā būšana, pastaigas un krūzīte gardas kafijas no rītiem.
  • Būt mīļiem vienam pret otru. Daba. Vēlmju piepildījumi.
  • Ikdienā prieku sniedz mūzika – Mocarta vijoļkoncerti – un pastaigas ar mazuli svaigā gaisā.
  • Mūs visus ļoti iepriecina, ja Saverio (bērns) jūtas labi.
  • Mēs baudām ik minūti no mūsu dzīves.
  • Mūsu ģimenes sapnis – lai mūsu abas meitiņas spētu runāt.
  • Prieks ir tad, kad mostas puikas. Tie bērnu rīta smaidi,  smiekli, rīta samīļošana ļoti uzlādē! Diena ir brīnišķīga, lai cik noguruši mēs nebūtu!
  • Patiesībā esam ārkārtīgi laimīgi, kad Dāvids jūtas labi - smejas, skrien, priecājas. Tas tiešām ir vislabākais, kas var būt!

 Šie ir prieka avoti, kuri liek pamanīt kopīgo un novērtēt to, kas dots, novērtēt mazās lietas, notikumus, jo tie veido mūsu šodienu, nākotni un arī pasauli, kurā dzīvojam.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI