DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Polijas ārlietu ministri Varšavā pārrunā reģionālās drošības jautājumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 8. decembrī Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs darba vizītes ietvaros Polijas galvaspilsētā Varšavā tikās ar Polijas Republikas ārlietu ministru Zbigņevu Rau (Zbigniew Rau). Tikšanās laikā ministri pārrunāja reģionālās drošības jautājumus, tostarp drošības situāciju Ukrainā, aktuālo situāciju uz robežas starp Eiropas Savienību un Baltkrieviju, kā arī sadarbību NATO formātā.

“Šis ir bijis īpašs gads, kurā atzīmējām Latvijas un Polijas diplomātisko attiecību simtgadi un diplomātisko attiecību atjaunošanas trīsdesmito gadadienu. Vēlos pateikties par Polijas ieguldījumu Latvijas un mūsu reģiona drošībā,” tikšanās sākumā pauda E.Rinkēvičs.

Tikšanās laikā E.Rinkēvičs pauda nostāju, ka Eiropas Savienības (ES) solidaritātei un politiskajai vienotībai ar Latviju, Lietuvu un Poliju ir svarīgs aspekts, lai mazinātu A.Lukašenkas režīma hibrīduzbrukuma efektivitāti. Tādējādi ES ir jāturpina būt aktīvai iesāktajos darbības virzienos, proti, jāturpina preventīvs darbs tranzīta un izcelsmes valstīs. 

“Ir jāturpina saskaņoti darboties starptautiskajos formātos, lai nostiprinātu starptautiskās sabiedrības izpratni par reālo situāciju un notiekošo uz robežas ar Baltkrieviju,” pauda E.Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs pauda pārliecību, ka pašreiz Krievija rada lielākos politiskos un drošības izaicinājumus Eiropas kaimiņvalstu reģionā. "Ir svarīgi, lai Ukraina saņemtu stingru un solidāru starptautisko atbalstu. Krievijas izraisītos drošības izaicinājumus reģionā pastiprina A.Lukašenko režīma hibrīduzbrukums Eiropas Savienības robežām un konfrontējošā retorika un draudi," uzsvēra ministrs.

Ministri pārrunāja arī gaidāmo ES Austrumu partnerības (AP) samitu, kas notiks š.g. 15. decembrī Briselē. E.Rinkēvičs pateicās par Polijas aktīvo iesaisti Trīs jūru iniciatīvā un Investīciju fondā, kā arī informēja par septīto Trīs jūru iniciatīvas samitu un biznesa forumu, ko 2022. gada jūnijā plāno organizēt Rīgā.

Darba vizītes ietvaros E.Rinkēvičs tikās ar Baltkrievijas opozīcijas izveidotās Koordinācijas padomes locekli Pāvelu Latuško un sniedza interviju Polijas laikrakstam Rzeczpospolita.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI