DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Viņi slēpjas acu priekšā: parūpējies, lai Eiropas meklētākie noziedznieki neizbēg no saviem pagātnes nodarījumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 3. decembrī, Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūra (Europol) un Noziedznieku aktīvās meklēšanas komandu Eiropas tīkls (ENFAST) uzsāk Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņu. Daudzi no Eiropā meklētākajiem noziedzniekiem ir meklēšanā jau ilgi, un viņi ir izvairījušies no aizturēšanas. Dažas meklēšanā izsludinātās personas, ļoti iespējams, dzīvo savu ikdienišķo dzīvi, bet viņām ir tumša, krimināla pagātne, ko izmisīgi cenšas noslēpt. Šogad Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņā tiek pievērsta īpaša uzmanība noziedzniekiem, kuri var slēpties tepat acu priekšā.

Šīs kampaņas ietvaros tiek meklēti noziedznieki, kurus tur aizdomās par smagiem noziegumiem, kā piemēram, slepkavībām, narkotiku kontrabandu un cilvēktirdzniecību.  Iedzīvotāji ir aicināti apmeklēt mājaslapu “EU Most Wanted”, lai aplūkotu šo noziedznieku fotoattēlus un pārliecinātos, vai nepazīstat kādu no viņiem. Atpazīšanas gadījumā par to jāinformē tiesībsargājošās iestādes šajā pašā mājaslapā: https://eumostwanted.eu/ .  Jūs varat palīdzēt tiesībsargājošām institūcijām aizturēt noziedzniekus, kuri tiek meklēti jau ilgi. Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņā šogad piedalās gandrīz visas dalībvalstis, un kopumā mājaslapā ir publicēta informācija par 62 noziedzniekiem.

Līdz šim aizturēti 110 noziedznieki

Kopš tīmekļa vietnes atklāšanas 2016. gadā, ikgadējās “EU Most Wanted” kampaņas ir vainagojušās ar panākumiem. 2020. gadā tika aizturēti 16 noziedznieki, par kuriem šajā mājaslapā bija ievietota informācija, un pieci no viņiem tika aizturēti tieši pateicoties šai ikgadējai kampaņai. Līdztekus sabiedrības sniegtajai informācijai, noziedznieki piesakās policijā arī paši, jo kampaņas popularitāte viņiem piesaista lielu uzmanību. Kopumā kopš 2016. gada ir aizturēti jau 110 noziedznieki, un 41 gadījumā aizturēšanas operācija ir izdevusies, jo iedzīvotāji dalījušies ar būtisku informāciju “EU Most Wanted” mājaslapā.

Europol izpilddirektora vietnieks operāciju jautājumos Žans Filips Lekufs norāda: “Šīs kampaņas pamatā ir taisnīgums pret upuriem. Apmeklējot “EU Most Wanted” mājaslapu un aplūkojot meklēto personu fotogrāfijas, Jūs varat palīdzēt aizturēt ilgi meklētus noziedzniekus un saukt viņus pie atbildības. Līdz šim jau 110 noziedznieku ir aizturēti. Europol un nacionālajām tiesībsargājošajām iestādēm ir nepieciešama Jūsu palīdzība, lai pasargātu Eiropas iedzīvotājus!”

Kampaņu “Europe’s Most Wanted” aizsāka ENFAST ar Europol atbalstu. ENFAST dalībnieki ir specializējušies tādu starptautiskajā meklēšanā izsludinātu noziedznieku aizturēšanā, kuri tiek turēti aizdomās vai ir notiesāti par smagiem noziegumiem un, par kuriem ir izdoti Eiropas apcietināšanas orderi. Pārrobežu noziedzības izmeklēšanā ir ārkārtīgi svarīga dalībvalstu sadarbība. Jāņem vērā, ka daži noziedznieki bēg no valsts uz valsti, izvairoties no tiesībsargājošām iestādēm. Jau šodien apmeklējot “EU Most Wanted” mājaslapu, Jūs varat sniegt neatsveramu atbalstu!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI