DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Satiksmes ministrs uzaicina Ventspils pašvaldību piedalīties ostas kopīgā pārvaldībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 1. decembrī, reģionālajā vizītē Ventspilī ieradās satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Viens no galvenajiem vizītes mērķiem bija iepazīties ar aktuālajiem jautājumiem Ventspils brīvostā un piedāvāt Ventspils pašvaldībai līdzdalību Ventspils ostas kapitālsabiedrībā, uzsākot ostas pārvaldības reformu.

“Esmu gandarīts šodien Ventspilī redzēt pozitīvu dinamiku ostas attīstībā, īpaši darbā, kas veltīts jaunu kravu veidu piesaistei. Ir paveikts daudz, lai ostas darbs attiecībā pret uzņēmējiem būtu maksimāli caurspīdīgs un uz vienotiem principiem balstīts. Prieks, ka to novērtē arī ostā strādājošie uzņēmēji, kas ir galvenie ostas pārvaldes klienti. Ir svarīgi, lai attīstītos gan Ventspils osta, gan industriālais sektors Ventspilī, tāpēc sarunā ar Ventspils pašvaldību apspriedām valsts un pašvaldības sadarbību  kopīgas ostas kapitālsabiedrības veidošanā. Sarunas turpināsim tuvākajā laikā, lai pēc ostu pārvaldības reformas apstiprināšanas Saeimā to īstenotu,” pēc tikšanās ar Ventspils valstpilsētas pašvaldības, Ventspils brīvostas pārvaldes un AS “Ventspils Grain Terminal” vadību uzsvēra satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Vizītes laikā Ventspilī tika pārrunāti gan aktuālie ostas termināļu pārkrauto kravu rādītāji un nākamā gada prognozes, gan plāni ostas maksu sakārtošanā, infrastruktūras attīstībā, kā arī jaunu kuģošanas līniju piesaistē.  Viens no galvenajiem jautājumiem bija ostu pārvaldības reformas virzība, kuras veiksmīgā norisē būtiska loma būs pašvaldības vēlmei sadarboties ar mērķi attīstīt ekonomisko potenciālu reģionā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI