DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Edgars Rinkēvičs: Apvienotā Karaliste ir svarīgs partneris Baltijas un Ziemeļvalstu reģionam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 1. decembrī Rīgā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Apvienotās Karalistes ārlietu ministri Elizabeti Trasu (Elizabeth Truss), Igaunijas ārlietu ministri Evu Mariju Līmetsu (Eva-Maria Liimets) un Lietuvas ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi (Gabrielius Landsbergis), lai pārrunātu Baltijas valstu un Apvienotās Karalistes sadarbību, īpaši ekonomikas un drošības politikas jautājumos.

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs pauda gandarījumu par Baltijas valstu un Apvienotās Karalistes aktīvo sadarbību gan politiskā, gan ekspertu līmenī. “Ciešu sadarbību ar Apvienoto Karalisti uzskatām par  būtisku, ņemot vērā globālos izaicinājumus, par kuriem šajās dienās esam runājuši NATO ārlietu sanāksmē Rīgā,” sacīja Latvijas ārlietu ministrs.

Tikšanās laikā sarunu partneri pārrunāja NATO Stratēģiskās koncepcijas izstrādi, kas ir viens no galvenajiem uzdevumiem līdz NATO Madrides samitam 2022. gadā.

“Latvija var sniegt nozīmīgu devumu kritiskajai infrastruktūrai nepieciešamā aprīkojuma ražošanai NATO teritorijā. Tas ietver 5G aprīkojumu, piemēram, rūterus un spektrometrus. Latvijas privātais un akadēmiskais sektors ir gatavi iesaistīties arī pusvadītāju mikroshēmu prototipu izstrādē un ražošanā,” uzsvēra E. Rinkēvičs.

Ministrs klātesošos informēja, ka 2022. gada jūnijā Latvijā norisināsies Trīs jūru iniciatīvas samits un biznesa forums, un pauda gandarījumu par līdzšinējo Lielbritānijas interesi par Trīs jūru iniciatīvu. E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Apvienotās Karalistes dalība nākamā gada Rīgas samitā un biznesa forumā būtu ļoti nozīmīga.

Informācijai:

2021. gadā ir notikušas divas Baltijas valstu un Apvienotās Karalistes ārlietu ministru tikšanās, šī gada 11. martā Tallinā, kā arī 11. oktobrī Anglijas pilsētā Čīvningā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI