DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Valdība atbalsta FIBA EuroBasket 2025 grupas turnīra un finālposma organizēšanu Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija kandidēs uz 2025. gada Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem (FIBA EuroBasket 2025) organizēšanu – šādu lēmumu šodien, 2021. gada 30. novembrī, pieņēma valdība, uzklausot Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu un pilnvarojot  izglītības un zinātnes ministri parakstīt garantiju vēstuli Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļai.

Atbilstoši Latvijas Nacionālajā sporta padomē lemtajam, Latvijas Basketbola savienība (LBS) ir  iesniegusi Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļai (FIBA Europe) pieteikumu EuroBasket 2025 grupas turnīra (6 komandas) un finālposma (16 komandas) organizēšanai Latvijā 2025. gadā. Taču, saskaņā ar FIBA Europe noteikto procedūru,  LBS līdz 2021. gada 30. novembrim nepieciešams iesniegt arī Ministru kabineta kā nacionālās valdības garantijas.

Ja Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa pieņems lēmumu par 2025. gada Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem grupas turnīra vai grupas turnīra un finālposma organizēšanu Latvijā (Rīgā), Izglītības un zinātnes ministrijai sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību būs jāsagatavo un divu mēnešu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas jāiesniedz izskatīšanai valdībā  priekšlikumus par nepieciešamo turpmāko rīcību 2025. gada Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem organizēšanai, kā arī par efektīvāko piedāvājumu nepieciešamā finansējuma nodrošināšanai. Noteikts, ka finansējums grupas turnīra gadījumā nepārsniedz 4 515 000 eiro, savukārt grupas turnīra un finālposma organizēšanas gadījumā nepārsniedz 10 000 000 eiro.

Jautājums par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu 2025. gada Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem (FIBA EuroBasket 2025) organizēšanai Latvijā izskatāms valdībā gadskārtējā valsts budžeta likumprojekta sagatavošanas laikā kopā ar visu nozaru ministriju iesniegtajiem prioritāro pasākumu pieteikumiem, ņemot vērā valsts budžeta finansiālās iespējas.

Informatīvais ziņojums “Par kandidēšanu uz 2025. gada Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem (FIBA EuroBasket 2025) organizēšanu Latvijā” pieejams MK tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI