DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks ar Turcijas ārlietu ministru pārrunā reģionālās drošības sekmēšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 29. novembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks Rīgā tikās ar Turcijas ārlietu ministru Mevlutu Čavušoglu (Mevlüt Çavuşoğlu), lai pārrunātu aizsardzības politikas aktualitātes un sadarbību reģionālās drošības sekmēšanā.

Tikšanās laikā A. Pabriks un M. Čavušoglu apsprieda Latvijas un Turcijas sadarbību NATO ietvaros izaicinājumu pārvarēšanā, kas saistīti ar Baltkrievijas īstenoto hibrīduzbrukumu un Krievijas militārajām aktivitātēm pie Ukrainas robežas.

Tāpat amatpersonas pārrunāja abu valstu sadarbību savstarpēji nozīmīgos jautājumos, tostarp, Turcijas iesaisti Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā un militārās industrijas attīstībā.

Jau ziņots, ka Latvijas un Turcijas sadarbība aizsardzības jomā notiek militārās izglītības un apmācības jomā. Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji ir piedalījušies NATO programmas “Partnerattiecības mieram” organizētajos kursos Ankarā, kā arī citos Turcijas militāros un civilos mācību centros notiekošos semināros un kursos.

Latvijas un Turcijas bruņoto spēku karavīri kopā ar sabiedrotajiem piedalās dežūrā NATO Sevišķi ātrās reaģēšanas vienības (VJTF) sastāvā. Sevišķi ātrās reaģēšanas vienība ir Alianses vienots spēks, ko veido sauszemes komponents ar atbilstošām gaisa, jūras un speciālo operāciju spējām. Šo vienību iespējams izvietot dažu dienu laikā, lai tā reaģētu uz jebkuriem izaicinājumiem, kas rastos kādā no NATO dalībvalstīm.

Turcija arī sniedz  ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, piedaloties NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanā.

Turcijas ārlietu ministrs M. Čavušoglu ieradies vizītē Rīgā, lai 30. novembrī un 1. decembrī piedalītos NATO ārlietu ministru sanāksmē, kurā līdzās aktuālo  drošības izaicinājumu risināšanai NATO sabiedrotie apspriedīs sadarbību ar partneriem un Eiropas Savienību, kā arī sāks diskusijas par alianses jauno stratēģisko koncepciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI