DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijas dalība “EXPO 2020 DUBAI” sekmē mūsu atpazīstamību pasaulē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

27. novembrī Valsts prezidents Egils Levits “EXPO 2020 DUBAI” ietvaros piedalījās Latvijas nacionālās dienas programmā, tostarp atklāja Latvijas Biznesa forumu. “Latvijai jāizmanto iespēja sevi parādīt tik plašai starptautiskajai auditorijai,” sacīja E. Levits.

Latvijas nacionālās dienas programmā piedalījās arī augstas Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) amatpersonas – tolerances ministrs V. E. šeihs Nahajans Mabaraks al Nahajans, starptautiskās sadarbības valsts ministre V. E. Rēma Ebrahima al Hašimi un ārējās tirdzniecības valsts ministrs V. E. Dr Tani al Zejudi. Valsts prezidents apsveica AAE 50. dibināšanas gadadienā un norādīja uz 26 gadus ilgajām diplomātiskajām attiecībām starp Latviju un AAE, kas nepārtraukti tiek stiprinātas, īpaši pēc Latvijas vēstniecības atvēršanas Abū Dabī 2014. gadā un AAE vēstniecības atvēršanas Rīgā 2017. gadā. Valsts prezidents izteica atzinību par AAE straujo izaugsmi kopš valsts dibināšanas pirms 50 gadiem.

Valsts prezidents uzsvēra, ka “Dubaija ir globāls centrs un dalība “EXPO 2020 DUBAI” Latvijai dod iespēju ne tikai sekmēt ekonomisko izaugsmi, tirdzniecības un investīciju plūsmas, bet arī izcelt Latvijas biznesa attiecību potenciālu, zināšanas un spēju ieviest jauninājumus”.

AAE–Latvijas Biznesa foruma atklāšanā Valsts prezidents atsaucās uz plaši pārstāvēto Latvijas uzņēmēju delegāciju, kuras dalībnieki nāk no tādām Latvijai būtiskām nozarēm kā IKT, transports un loģistika, pārtika, tūrisms, inovatīvi būvniecības materiāli un tehnoloģijas, farmācija un medicīnas tehnoloģijas. “AAE ir Latvijas nozīmīgākais tirdzniecības partneris Persijas līča reģionā. Par spīti Covid-19 pandēmijai mūsu uzņēmējdarbības saites ir tikai nostiprinājušās,” atzina Valsts prezidents.

E. Levits aicināja AAE uzņēmējus un investorus apmeklēt Latvijas paviljonu, iepazīties ar investīciju iespējām Latvijā, kultūras sasniegumiem un nākotnes attīstības redzējumu.

Latvijas nacionālās dienas izskaņā Valsts prezidents pauda, ka Latvija var lepoties ar saviem māksliniekiem Intaru Busuli, Asnati un Aurēliju Rancānēm un “Abonementa orķestri”, kuri Latvijas nacionālās dienas ietvaros priecēja “EXPO 2020 DUBAI” apmeklētājus.

Latvija paviljons, kā koncepciju izstrādājusi Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), atrodas “EXPO 2020 DUBAI” Iespēju kvartālā (“Opportunity District”). Jāpiemin, ka līdz šim Latvijas paviljonu jau apmeklējuši ap 20 tūkstošiem apmeklētāju un klātienē piedalījušies ap 100 uzņēmumu. Kā norādīja LIAA direktors Kaspars Rožkalns, Latvijas uzņēmējiem “EXPO 2020 DUBAI” laikā jau ir radušās labas eksporta un biznesa iespējas.

Latvijas paviljons būs atvērts līdz 2022. gada 31. martam. Vairāk informācijas par Latvijas paviljonu – www.expo2020.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI