DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E.Rinkēvičs ar Slovēnijas kolēģi pārrunā situāciju uz ES ārējās robežas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikšanās laikā Viļņā ar Slovēnijas ārlietu ministru Anže Logaru (Anže Logar) apmainījās viedokļiem saistībā ar aktuālo situāciju uz Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas. Ministru divpusējā tikšanās notika Lietuvas Ārlietu ministrijas organizētajā augsta līmeņa foruma “Demokrātijas nākotne” laikā.

E.Rinkēvičs sarunā ar A.Logaru izteica pateicību Slovēnijai par ieguldījumu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Tāpat Latvijas ministrs pateicās Slovēnijas pusei par neseno dzeloņstiepļu dāvinājumu ārējās robežas stiprināšanai.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja aktuālo situāciju ar ES ārējo robežu un A.Lukašenko īstenoto hibrīduzbrukumu pret Poliju, Lietuvu un Latviju. Abi ministri bija vienisprātis, ka A.Lukašenko režīms ar savu destruktīvo rīcību cenšas destabilizēt situāciju ES dalībvalstīs un izjaukt ES vienoto politiku pret Baltkrieviju.

"Ņemot vērā aktuālo situāciju uz ES ārējās robežas, ir svarīgi ieviest izmaiņas ES tiesību aktos, kas stiprinātu dalībvalstu spēju apsargāt savas robežas,"  pauda viedokli Latvijas ārlietu ministrs. Tāpat, pēc E.Rinkēviča domām,  jāturpina vēršanās pie trešajām valstīm, lai tās pakāpeniski rod iespējas ierobežot personu plūsmu uz Baltkrieviju.

E.Rinēvičs un A.Logars atzīmēja, ka pret A.Lukašenko režīmu vērstā piektā sankciju kārta jāapstiprina pēc iespējas ātrāk. Ņemot vērā A.Lukašenko uzvedību, jāsāk gatavot arī sankciju sestā pakete.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI