DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Azerbaidžānā notiek Latvijas animācijas festivāls

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku ar preses konferenci 15. novembrī atklāts pirmais ārvalstu animācijas filmu festivāls šajā valstī – Latvijas animācijas nedēļa ”Maza nācija – liela animācija / A Small Nation – Big Animation”. Festivālu rīko Latvijas vēstniecība sadarbībā ar Azerbaidžānas kinoteātri “Park Cinema”, atklāšanā piedalījās režisors Vladimirs Leščovs un tika demonstrētas viņa filmas.

Festivāla laikā Azerbaidžānas kinoskatītāji tiks iepazīstināti ar tradīcijām bagāto un ļoti daudzveidīgo Latvijas animāciju gan bērnu, gan pieaugušo auditorijai. 16. novembrī norisināsies Vladimira Leščova meistarklase Azerbaidžānas animācijas profesionāļiem un kinointeresentiem; festivāla programmā iekļautas septiņas Leščova filmas – Elektriķa diena (2018), Gaidot Jauno gadu (2016), Lietus dienas (2014), Spārni un airi (2009) un citas.

Latvijas animācijas festivālā tiks izrādītas vairākas pilnmetrāžas filmas – Edmunda Jansona Simtgades filma Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi (2019) un Ginta Zilbaloža starptautiski pieprasītā filma Projām (2019), arī Latvijas animācijas klasiķes Rozes Stiebras Simtgades filma Saule brauca debesīs (2018), bet jaunākā suņumeitenes Lotes piedzīvojumu filma Lote un pazudušie pūķi (2019) ir daļa no filmu studijas Rija piedāvājuma, ko papildina arī speciāls īsfilmu seanss – Signes Baumanes Veterinārārsts (2005), Agneses Aizpurietes Trakā lapsa un citas. Atsevišķā seansā tiks demonstrētas arī studijas Atom Art īsfilmas – režisora Reiņa Pētersona Ursus (2011), Edmunda Jansona Bize un Neguļa (2017), Kora turneja (2012) u. c., pārstāvēta arī studija Animācijas Brigāde.

Programmā ir retrospektīvi seansi, kas iepazīstina ar Latvijas animācijas klasiku – vecmeistara Arnolda Burova filmu izlase (60.-70. gadu filmas, ieskaitot slaveno Si-si-dra) un seanss, kas veltīts plastilīna animācijas speciālista Nila Skapāna piemiņai (sešas īsfilmas

Festivāla ietvaros kinoteātra Park Cinema Instagram lapā  risinās konkurss skatītājiem par Latviju; uzvarētāji tiks izlozēti festivāla beigās un balvā saņems airBaltic dāvanu karti divām aviobiļetēm lidojumam uz Latviju.

Festivāls notiek no 2021. gada 15. novembra līdz 21. novembrim, iniciatīvas pamatā ir programma, kas veicina Latvijas simtgades publisko diplomātiju ārvalstīs; visa novembra mēneša laikā tiek atbalstīti vēstniecības rīkotie, Latvijas Republikas proklamēšanas 103. gadskārtai veltītie publiskās diplomātijas pasākumi. Festivālu organizē Latvijas vēstniecība Azerbaidžānā sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Nacionālo Kino centru (programmas koordinatore – Zigita Saulīte), atbalsta Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic.

Informācija par pasākumiem pieejama:

vēstniecības Facebook lapā https://www.facebook.com/LVEmbassyAZ

Twitter kontā @LVinAzerbaijan

Park Cinema interneta vietnē: www.parkcinema.az  un Instagram kontā,.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI