DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs informē Argentīnas un Gvatemalas vēstniekus par Latvijas loģistikas infrastruktūras un pakalpojumu pieejamību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 15. novembrī Ārlietu ministrijā valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar jauno Argentīnas Republikas nerezidējošo vēstnieku Latvijā Serhio Alberto Bauru (Sergio Alberto Baur)kurš bija ieradies akreditācijas vizītē, kā arī tiešsaistē tikās ar jauno Gvatemalas Republikas nerezidējošo vēstnieku Džordžu de la Rošu (Georges de la Roche).

Sarunu laikā tika pozitīvi novērtēta divpusējā sadarbība starptautiskajās organizācijās, kā arī pārrunātas iespējas stiprināt sadarbību kultūras jomā un paplašināt divpusējo līgumtiesisko bāzi. Valsts sekretārs aicināja vēstniekus izvērtēt divpusējās sadarbības iespējas īpaši viedo un digitālo tehnoloģiju jomā. Tāpat A. Pelšs rosināja izmantot Latvijas loģistikas un distribūcijas pakalpojumus Argentīnas un Gvatemalas produktu izplatīšanai Baltijas jūras reģionā, Eiropas Savienībā un Eirāzijas telpā, uzsverot Latvijas trīs neaizsalstošās ostas un dzelzceļa infrastruktūru. Gvatemalas vēstnieks pauda interesi vairot Gvatemalas lauksaimniecības preču pieejamību Latvijā. Vēstnieki tika iepazīstināti ar pašlaik lielāko infrastruktūras projektu Eiropā – Rail Baltica.

Argentīnas vēstnieks rezidē Helsinkos, Somijā, savukārt Gvatemalas vēstnieks – Stokholmā, Zviedrijā. Abu vēstnieku akreditācija pie Valsts prezidenta Egila Levita paredzēta 16. novembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI