DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pelnīta atzinība Zemgales uzņēmējiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) Attīstības padome (AP) akceptējusi reģiona pašvaldībās izvirzītās kandidatūras tradicionālā apbalvojuma “Gada uzņēmējs Zemgalē 2021” piešķiršanai.

Šādu konkursu ZPR sadarbībā ar pašvaldībām organizē jau kopš 2016. gada, kad pirmo reizi titulu “Gada uzņēmējs Zemgalē” saņēma viena vidējā vai mazā uzņēmuma īpašnieks katrā no reģionā ietilpstošajām pašvaldībām. Šogad, ņemot vērā valstī notikušo Administratīvi teritoriālo reformu, AP nedaudz ir mainījusi konkursa Nolikumu un paredzējusi katrā no sešām teritorijā ietilpstošajām pašvaldībām, apbalvojumam izvirzīt pa vienam pretendentam trīs dažādās nominācijās – Gada jaunais uzņēmējs ar pieredzi līdz trim gadiem, Gada mikro vai mazais uzņēmējs ar ne vairāk kā pussimts darbiniekiem un ar apgrozījumu ne lielāku par 10 miljoniem eiro gadā, kā arī Gada vidējais vai lielais uzņēmējs ar vairāk nekā pussimts darbiniekiem un apgrozījumu lielāku par 10 miljoniem eiro gadā.

Savukārt apbalvojuma pretendentu visnotaļ stingrie vērtēšanas kritēriji, arī vīrusa Covid-19 pandēmijas apkarošanas apstākļos, saglabājušies iepriekšējie. Nolikums paredz, ka šādu atzinību var saņemt uzņēmumu īpašnieki, kuru uzņēmums reģistrēts vai veic saimniecisko darbību konkrētās pašvaldības teritorijā. Turklāt pretendentiem nedrīkst būt nodokļu vai nodevu parādu, kā arī pārkāpumu darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības jomā. Pārējo kritēriju starpā minēta uzņēmuma darbības pozitīvā ietekme uz novada vai pilsētas, kā arī reģiona ekonomisko izaugsmi un sociālo problēmu risināšanu. Līdztekus tam pretendentam jāveic videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešana, ar savu produkciju jābūt aktīvam vietējā vai ārzemju tirgus dalībniekam, bet īpaši augstu tiek vērtēts radošums uzņēmumā un sabiedriskā aktivitāte. Visiem laureātiem, kuru pulks, kopš minētās tradīcijas iedibināšanas, jau sasniedzis skaitli 128, tiek piešķirts ZPR augstākais apbalvojums – Atzinības raksts, piemiņas velte ar Zemgalei raksturīgo vējdzirnavu atveidu un naudas balva 500 eiro apmērā. Tam visam var pievienot laureātu godināšanas sarīkojumu, kas tradicionāli novembrī, pirms vai pēc Latvijas jubilejas dienas, izņemot šo un pērno gadu, notiek greznajā Rundāles pilī ar atbilstīgu kultūras programmu.

Aizvadāmā gada laureātu pulkā, kuru skaits, atbilstīgi pašvaldību pašreizējam daudzumam reģionā, ir mazliet mazāks nekā pērn, bet pārstāvēto nozaru un uzņēmējdarbības veidu spektrs ir visai plašs. Ir uzņēmēji, kuru darbs atzinīgi novērtēts Zemgalei raksturīgajā lauksaimniecības un pārtikas pārstrādes jomā, taču pamanīts un godā celts ir arī veiksmīgu mašīnbūves, kokapstrādes, ēdināšanas un tūrisma jomas pārstāvju veikums, jo visi viņi ir stipri un enerģiski radoša ceļa gājēji. Lūk, jaunie laureāti!

 Gada jaunais uzņēmējs Zemgalē

Jelgavā – SIA “CentralCafe”, Aizkraukles novadā – SIA “Arnolija”, Bauskas novadā – SIA “Rolial-W”, Dobeles novadā – SIA “Nomadic Homes”, Jelgavas novadā – SIA “ALFA VSI”, Jēkabpils novadā – SIA “Klētnīca”.

Gada mazais uzņēmējs Zemgalē

Jelgavā – SIA “Universāls LTD”, Aizkraukles novadā – SIA “Kāpiņa”, Bauskas novadā – SIA “Iecavnieks&Co”, Dobeles novadā – SIA “LuRaVe”, Jelgavas novadā – SIA “Ozolaivas”, Jēkabpils novadā – SIA “Dona”.

Gada vidējais vai lielais uzņēmējs Zemgalē

Jelgavā – AS “PET Baltija”, Aizkraukles novadā – SIA “Liellopu izsoļu nams”, Bauskas novadā SIA “Lielzeltiņi”, Dobeles novadā – SIA “Baltic Candles Ltd”, Jelgavas novadā – SIA “Laflora”, Jēkabpils novadā – SIA “Dižmežs”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI