DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmieras novada pašvaldība piešķirs atvieglojumus profesionālās ievirzes un interešu izglītības nodarbībām un dienesta viesnīcas izmantošanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā, ka valstī ir izsludināta ārkārtējā situācijā un noteikti papildu ierobežojumi, kas ietekmē arī interešu izglītības nodarbību un profesionālās ievirzes nodarbību norisi, Valmieras novada pašvaldības dome 28. oktobra sēdē nolēma piešķirt atvieglojumus vecāku līdzmaksājumiem iepriekšminētajām nodarbībām.

Pašvaldība uz attālināto izglītības ieguves laiku samazinājusi vecāku līdzmaksājumu par 50% tām profesionālās ievirzes izglītības un interešu izglītības nodarbībām, kuras attiecīgā Valmieras novada pašvaldības dibinātā izglītības iestāde nodrošina attālināti. Savukārt par pārējām nodarbībām, kuras nav iespējams nodrošināt ne klātienē, ne attālināti valstī noteikto ierobežojumu dēļ, līdzfinansējuma maksa tiek atcelta.

Tāpat domes sēdē nolemts, ka no 2021. gada 21. oktobra Valmieras novada pašvaldības izglītības iestāžu skolēniem netiek piemērota īres maksa par dienesta viesnīcas izmantošanu, ja attālināto mācību laikā skolēns tajā neuzturas.

Valmieras novadā darbojas 10 Valmieras novada pašvaldības dibinātas profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestādes – Valmieras Sporta skola, Rūjienas Sporta skola, Kocēnu Sporta skola, Valmieras Mūzikas skola, Valmieras Dizaina un mākslas vidusskola, Strenču Mūzikas skola, Rūjienas Mūzikas skola, Rūjienas Mākslas skola, Mazsalacas Mūzikas un mākslas skola un Valmieras Jaunatnes centrs “Vinda”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI