DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ģimenes aicina piedalīties radošā konkursā “Skudras ceļojums”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centrs (ZIIC) un kafejnīca “Bernātu Dzintariņš” aicina ģimenes, kurās ir skolēns no 3. – 8. klasei, piedalīties radošā konkursā “Skudras ceļojums”. Konkursa ietvaros notiks arī tiešsaistes mācību nodarbība, kurā tiks demonstrēti dažādi paņēmieni konkursa uzdevuma veikšanai.

Konkursa ietvaros ir jāizveido stopkadru animācijas video ar ģimenes ideju par skudras ceļojumu no Bernātiem uz Dabas māju Liepājā. Lai rosinātu idejas konkursa uzdevuma izpildei, kā arī, lai demonstrētu tehniskos paņēmienus, ZIIC aicina interesentus uz tiešsaistes nodarbību trešdien, 10. novembrī, plkst. 18:00. Nodarbības laikā ikviens varēs pārliecināties, ka konkursa uzdevums ir aizraujošs un vienkārši izpildāms ikvienam, bez specifiskām tehnoloģiju prasmēm. Pieteikties nodarbībai iespējams šeit: www.ej.uz/stopkadrunodarbibu.

Ideja par konkursu radās kafejnīcas “Bernātu Dzintariņš” komandai. Uzņēmuma vadītāja Laura Otaņķe par ideju saka šādi: “Saucam paši sevi (arī līdz šim) par “Bernātu Dzintariņa” skudrām. Tas lieliski sader ar Dabas mājas darbību – skudru māju un skudru nodarbībām –, līdz ar to arī dzima ideja par kādu kopīgu iniciatīvu. “Bernātu Dzintariņa” mājas ir mežā, tāpēc gluži dabiski uzņēmums ir dabas draugs, kas cita starpā īpaši atbalsta bērnu un jauniešu centienus un sasniegumus”.

Konkursā aicināti piedalīties Latvijas izglītības iestāžu skolēni un jaunieši, un viņu ģimenes locekļi. Konkurss notiek no 27. oktobra līdz 22. novembrim, šajā laikā komandai ir jāveic konkursa uzdevums. Iesniegšanas termiņš: 22. novembris plkst. 17:00.

Konkursa uzdevums ir izveidot stopkadra (Stop-Motion) animāciju par skudras ceļojumu no Bernātiem, kafejnīcas “Bernātu Dzintariņš”, līdz Dabas mājai. Stopkadru animācijā, fotografējot objektus (priekšmetus, cilvēkus, objektus utml.) dažādās kustību fāzēs, izveido kadrus (fotogrāfijas), kurus ar video apstrādes programmu apvieno video, kas arī ir jāiesniedz kā konkursa darbs.

Uzvarētāji tiks paziņoti šādās nominācijās:

  • Interesantākais stāsts un video ideja;
  • Radošākais izpildījums;
  • Ģimeniskākais skudras ceļš no kafejnīcas “Dzintariņa” līdz Dabas mājai.

Katras nominācijas uzvarētājs saņems dāvanu karti 50 EUR vērtībā un suvenīrus no “Bernātu Dzintariņa” skudrām. Visi konkursa dalībnieki saņems bezmaksas tiešsaistes Dabas mājas skudru nodarbības apmeklējumu ZIIC noteiktā laikā.

Komandām jāpiesakās un jāiesūta konkursa darbs (video) elektroniski šeit: ej.uz/skudrascelojumu. Pieteikšanās notiek vienlaikus ar konkursa uzdevuma iesniegšanu. Rezultāti tiks paziņoti 29. novembrī ZIIC Facebook lapā facebook.com/LiepajaZIIC. Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit: https://ej.uz/skudram2.

Aktivitāte tiek realizēta projekta  “Inovāciju  centra  attīstība  Liepājas  pilsētā” ietvaros, kuru  finansē  Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas  grantu  programma  “Pētniecība  un izglītība”.  Tā  kopējās  izmaksas  ir  986  049,00  eiro,  no  kurām  754  327,40  eiro  ir  Norvēģijas  grantu līdzfinansējums, 133 116,60 eiro  Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums, bet 98 605,00 eiro  Liepājas  pilsētas  pašvaldības  līdzfinansējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI