DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris piedalās Baltijas valstu Militārās komitejas sanāksmē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

28. un 29. oktobrī Kauņā, Lietuvā notiks Baltijas valstu Militārās komitejas sanāksme, kurā Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Bruņoto spēku komandieri diskutēs par Baltijas reģiona aktuālajiem aizsardzības un drošības jautājumiem. 

Tikšanās laikā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālleitnants Martins Herems (Martin Herem) un Lietuvas Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Valdemārs Rupšis (Valdemaras Rupšys) pārrunās Baltijas valstu bruņoto spēku trīspusējās sadarbības prioritātes un kopīgo projektu virzības gaitu, reģionālās drošības aktualitātes, plānotās militārās mācības, kā arī citus aizsardzības nozares aktuālos jautājumus Baltijas reģionā

Baltijas valstis uztur regulāru aizsardzības ministru un bruņoto spēku komandieru,  kā arī ekspertu līmeņa dialogu par aizsardzības politiku un spēju attīstību. Baltijas valstis pastāvīgi sadarbojas arī personāla apmācību jomā, tostarp piedaloties kopīgās militārajās mācībās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI