DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Cilvēktiesību komisija: lai uzlabotu drošību uz ūdens, jāveic izmaiņas normatīvajos aktos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 19.oktobrī, lēma valdībai nosūtīt vēstuli ar aicinājumu steidzami veikt nepieciešamās izmaiņas normatīvajos aktos, lai uzlabotu drošību uz ūdens. Tāpat rosināts izveidot padomi, kas būtu atbildīga par attiecīgā jautājuma risināšanu.

“Komisijā par šo jautājumu spriežam atkārtoti, esam uzklausījuši dažādu institūciju pārstāvju viedokli par sliktās statistikas iemesliem un iespējām veicināt drošību uz ūdens. Tagad jārīkojas izpildvarai. Padomes, kas atbildīga par drošības uz ūdens uzlabošanu, izveide vienotu un strukturētu uzdevumus visām iesaistītajām instancēm, jo šobrīd tās darbojas paralēli cita citai,” pēc sēdes uzsvēra Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Vērtējot drošību uz ūdens, situācija Latvijā ir dramatiska - esam Eiropā lielākie slīcēji, pagājušā gada laikā vien noslīkuši 129 cilvēki, iezīmējot situācijas nopietnību, iepriekš uzsvēris A.Kaimiņš.

Komisijas deputāti sēdē iepazinās ar iepriekš izveidotās darba grupas secinājumiem par dažādu institūciju darbību situācijas uzlabošanai. Tāpat uzklausīti Latvijas Peldēšanas federācijas, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ierosinājumi par nepieciešamību veikt izmaiņas normatīvajos aktos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI