DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņotie spēki sniegs atbalstu vakcinācijas centru darbības nodrošināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālie bruņotie spēki no 16. oktobra līdz 31. decembrim visos Latvijas reģionos pēc Veselības ministrijas pieprasījuma gatavi nodrošināt nepieciešamo personālu, lai sniegtu atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 procesa organizēšanā.

Zemessargi un karavīri  organizēs iedzīvotāju plūsmu pie vakcinācijas centru ieejas un vakcinācijas centros, kā arī sniegs atbalstu vakcinēto personu novērošanā uzreiz pēc vakcinācijas.

Rīt, 16. oktobrī, Nacionālie bruņotie spēki uzsāks atbalsta sniegšanu vakcinācijas centros Rīgā un Jelgavā, vēlāk turpinot  atbalsta sniegšanu citās Latvijas pilsētās un novados. 

Atbalstu vakcinācijas centros reģionos sniegs vismaz trīs zemessargi vai karavīri, bet vakcinācijas procesa organizēšanā Rīgā Ķīpsalas hallē, “”Rimi” Olimpiskajā centrā” un konferenču kompleksā “Atta Centre”–  tiks iesaistīti līdz 25 zemessargi vai karavīri.

Atbalsta nodrošināšanā vakcinācijas centriem tiks iesaistītas visas četras Zemessardzes brigādes, kā arī pēc nepieciešamības – profesionālā dienesta karavīri, turpinot sniegt atbalstu veselības nozarei vakcinācijas tempa palielināšanā.

Aizsardzības nozare sniegs atbalstu veselības nozarei vakcinācijas pret Covid-19 nodrošināšanā, pamatojoties uz Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojuma Nr. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 5.47 apakšpunktu, kas paredz, ka aizsardzības ministrs pieņem lēmumu par Nacionālo bruņoto spēku atbalsta sniegšanu citām valsts iestādēm un  civilās aizsardzības sistēmai, kā arī Veselības ministrijas 13. oktobra vēstuli “Par atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 nodrošināšanā” .

Kopš Covid-19 vīrusa izplatības pagājušā gada pavasarī, aizsardzības nozare ir aktīvi iesaistījusies tā ierobežošanā un krīzes pārvarēšanā visā Latvijā. Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs pārņēma individuālo aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu centralizēto iepirkumu veikšanu, kamēr Nacionālie bruņotie spēki tika iesaistīti nepieciešamā loģistikas atbalsta nodrošināšanā.

Vienlaikus Nacionālie bruņotie spēki, tajā skaitā Zemessardze, sniedza atbalstu Valsts robežsardzei Eiropas Savienības kopējās ārējās un iekšējās robežas uzraudzībā, pašvaldību policijām sabiedriskās kārtības uzraudzībā, kā arī tika sniegts atbalsts Valsts policijai mājsēdes nodrošināšanā.

Tāpat svarīgs atbalsts tika sniegts pašvaldībām un sociālās aprūpes centriem, cenšoties ierobežot Covid-19 izplatību, nodrošinot tos gan ar nepieciešamiem materiāli tehniskajiem līdzekļiem, gan apsardzi un pat medicīniskā personāla iesaisti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI