DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

T. Linkaits un Azerbaidžānas vēstnieku pārrunā starpvalstu attiecību stiprināšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piektdien, 15. oktobrī attālināti tikās ar jauno Azerbaidžānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Elnuru Sultanovu  un pārrunāja iespējas stiprināt abu valstu attiecības, tajā skaitā transporta un loģistikas jomā.

“Azerbaidžāna ir nozīmīgs Latvijas sadarbības partneris tirdzniecībā, jo īpaši transporta jomā un mēs saredzam iespēju šo sadarbību paplašināt,” saka ministrs Tālis Linkaits.

Patlaban norisinās astotās Latvijas-Azerbaidžānas Starpvaldību komisijas sēdes (SVK) plānošana, plānots rīkot Rīgā. Latvija piedāvā organizēt tikšanos nākamā gada pirmajā ceturksnī, ja to atļaus epidemioloģiskā situācija.  “Ir svarīgi turpināt iesākto labo sadarbību nozares vadības un uzņēmēju līmenī, lai šajā sanāksmē būtu iespēja apspriest jau konkrētus, abas puses interesējošus jautājumus,” pauda Tālis Linkaits. Ministrs ir SVK līdzpriekšsēdētājs no Latvijas puses.

Vēstnieks sarunā ar ministru atzīmēja, ka Latvija ir nozīmīgs sadarbības partneris Azerbaidžānai un ar katru gadu valstu sadarbībā ir vērojams progress. Arī Azerbaidžāna saredz iespējas paplašināt abpusējo sadarbību tirdzniecībā un investīciju jomā.

Sadarbības paplašināšanai būtu nepieciešams iespējami drīz organizēt gan tirdzniecības misiju, gan abu valstu uzņēmēju biznesa forumu, kā arī aktivizēt Latvijas-Azerbaidžānas lietišķās sadarbības padomes darbu.

Transporta jomā sadarbību ar Azerbaidžānu negatīvi ietekmējusi pandēmija, ir pārtraukti regulārie pasažieru aviopārvadājumi starp valstīm, taču vienlaikus sekmīgi  attīstās gaisa kravu pārvadājumi. Samazinās arī pārvadājumi pa dzelzceļu. Pasažieru aviopārvadājumi līdz pandēmijai attīstījās ļoti veiksmīgi un ministrs pauda cerību, ka ar laiku tos izdosies atgriezt iepriekšējā līmenī. Īpaši ņemot vērā, ka Latvijas nacionālā aviokompānija “Air Baltic” no nākamā gada aprīļa plāno atjaunot reisus uz Baku divas reizes nedēļā vasaras sezonā.. “Mēs saskatām potenciālu attīstībai kravu pārvadājumu jomā gan divpusējos, gan visa Eirāzijas reģiona pārvadājumos,” piebilda ministrs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI